Pretraga

Video: Kako bi izgledali razgovori za posao kad nitko ne bi lagao

A- A+

Svatko od nas je u životu slagao ili bar prešutio istinu kako ne bi izvukao deblji kraj u određenim situacijama. Stoga i za vrijeme razgovora za posao nisu svi posve iskreni. Dio slažu ili prešute poslodavci, baš kao i kandidati koji su zainteresirani za radno mjesto koje im se nudi. No kako bi intervju za posao izgledao da svi cijelo vrijeme govorimo istinu?

Mada ćemo milijun puta čuti kako u životu uvijek treba govoriti istinu, svi smo svjesni da bi nas to dovelo u brojne neprilike. Recimo prilikom razgovora za posao kad bismo bili potpuno iskreni i bez dlake na jeziku, vjerojatno nikada ne bismo potpisali ugovor te završili na željenom radnom mjestu. Baš kao što nitko ne bi htio raditi kod poslodavaca koji bi na intervjuima govorili samo istinu.

Iskrenost se cijeni, ali nas ponekad može i stajati glave. Stoga mnogi kandidati prilikom intervjua s potencijalnim šefovima ili poslodavcima nisu uvijek potpuno iskreni. No, pogledajte u videu od BuzzFeeda kako bi ti razgovori tekli kad bi obje strane u potpunosti govorile samo istinu.