Pretraga

Video: Mađarski studetni i profesori se skinuli do gola u znak prosvjeda

A- A+

Dok hrvatski studenti najavljuju prosvjede zbog podizanja cijena u menzama, mađarske kolege sa Sveučilišta u Kapošvaru su ljute zbog rektorova pisma u kojemu je najavio nove propise o odijevanju. Budući da su prema rektrovoj odluci zabranjene spuštene kose, dugi nokti, minice ili dekoltirane majice, revoltirani mađarski studenti, ali i profesori, su se tijekom jednog predavanja skinuli goli u znak prisvjeda.

Foto: Screenshot YouTube

Na mađarskom Sveučilištu u Kapošvaru studente je šokiralo pismo rektora u kojemu je najavio nove propise odijevanja na tom Sveučilištu. Prema rektorovu pismu neka od novih pravila odijevanja su: zabranjeno pojavljivanje u minicama i dekoltiranim majicama, zabranjena raspuštena kosa i dugi nokti u svim prostorijama kapošvarskog Sveučilišta, ali je dozvoljena ‘laganija odjeća’ tijekom nesnosnih vrućina u ljetnim mjesecima, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Neprikladno odijevanje za posao uzrokuje pogrdne komentare nadređenih

Studenti i profesori išli do gola

U pismu je nadalje navedeno da umjesto zabranjenih odjevnih predmeta, žene moraju dolaziti u hlačama, košuljama i sakoima, a muškarci u tamnim odijelima i cipelama. Rektorova odluka je razljutila mnoge studente kao i pojedine profesore koji su se odlučili prosvjedovati na vrlo oskudan način. Točnije, na jednom su se predavanju su u znak prosvjeda pojavili u donjem rublju, a nekolicina je ostala potpuno gola.

Sljedeći korak: Na predavanje u japankama i ručnicima

Bile smo neprikladno odjevene, ali bilo je veoma vruće u predavaonici pa smo neke odjevne predmete skinuli sa sebe, kako je i dozvoljeno, obrazložila je jedna studentica svoje i postupke kolega.

Revoltirani studenti su najavili da će u ponedjeljak na predavanja doći u japankama i ručnicima za plažu ako rektor ne promijeni svoje mišljenje.