Pretraga

Video: Mladi košarkaši preokrenuli – 19 i ušli u finale

A- A+

kosarka.org

Čudesnu je utakmicu odigrala mlada hrvatska košarkaška reprezentacija protiv Rusije u polufinalu Eurobasketa. Znalo se događati da naše momčadi prosipaju golemu prednost, ali teško se sjetiti kad se neka hrvatska ekipa izvukla iz ponora od 19 poena zaostatka. Upravo je to pošlo za rukom pulenima Jakše Vulića koji su se naposljetku rezutatom 61:57 plasirala u finale Europskog prvenstva.

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina nakon velikog preokreta plasirala se u finale Europskog juniorskog prvenstva koje se održava u Litvi i Latviji.

Utakmica je krenula očekivanim tokom i naši su momci nakon prve četvrtine imali četiri poena prednosti, da bi se u drugoj dionici dogodio veliki pad. Rusi predvođeni Kulaginom rasturaju Šarića i ekipu te im rade 24:9.

Da bi stvari bile još gore početak drugog poluvremena otvoren je ruskom serijom 8:0 i u tom trenutku na semaforu piše 43:24. Ni najveći optimisti nisu vjerovali da je moguć preokret, no po povratku s time outa hrvatska ekipa je zaigrala kao preporođena.

Stisli su obranu, a krenuo je i šut. Do ulaska u posljednju dionicu zaostatak su spustili na pet poena, a nekoliko minuta prije kraja su i poveli (51:50) nakon čega više prednost nisu gubili.

Dario Šarić je i ovog puta bio jako dobro čuvan no usprkos tome je uspio ubaciti 24 koša te skočiti 13 puta. Uz njega najučinkovitiji u našim redovima je bio Mislav Brzoja.

U finalu koje je na rasporedu danas u 19.15 minuta protivnik Hrvatskoj će biti domaćini iz Litve koji su u drugom polufinalu bili bolji od Srbije.