Pretraga

Tomislav Pucar postao viceprvakom Europe u konkurenciji stolnotenisača iz više od 40 zemalja

A- A+

Tomislav Pucar, najbolji je hrvatski stolnoteniski junior, a prije nekoliko dana je postao i viceprvakom na Europskom juniorskom prvenstvu u češkoj Ostravi. U borbi za zlato Tomislava je glatko svladao Francuz Enzo Angles s 4:0, s tim da je Tomislav istog protivnika prethodno pobijedio bez izgubljenog seta u ekipnom dijelu natjecanja. Na prvenstvu u Češkoj su sudjelovali stolnoteniski kadeti i juniori iz više od 40 europskih zemalja.

Puljanin sa zagrebačkom adresom, Tomislav Pucar postao je stolnoteniskim viceprvakom na Europskom juniorskom prvenstvu u češkoj Ostravi. Ovaj 17-godišnjak i učenik Športske gimnazije na putu do pojedinačnog finala morao je pobijediti pet mečeva, a u borbi za zlato ipak se ispriječio vršnjak iz Francuske Enzo Angles, koji je svladao Tomislava s 4:0 u setovima. Na natjecanju su sudjelovali kadeti i juniori iz više od 40 europskih zemalja.

Izdvojeni članak

Top sportaš: Upoznajte Tomislava Pucara stolnoteniskog juniora godine s više međunarodnih uspjeha

‘Igrao sam dosta loše i glatko izgubio’

Da bi došao do finala Tomislav Pucar je morao pobijediti pet mečeva. U polufinalu je razmontirao jednog Francuza Alexandrea Cassina s 4:1 u setovima, no u finalu nije uspio svladati i drugog.

Enzo Angles se pokazao u tom trenutku prejakim.

– U finalu sam igrao dosta loše i glatko sam izgubio, a istog tog igrača sam u ekipnom dijelu natjecanja dobio 3-0. Turnir je veoma snažan jer igraju svi najbolji igrači iz Europe. Svoj rezultat smatram dobrim, jer sam još godinu dana junior tako da ću nastupiti i sljedeće godine na ovom natjecanju, podijelio je s nama Tomislav svoje impresije s turnira.

Francuz Angles neumoljiv, a njegov sunarodnjak i Portugalac podijelili broncu

U polufinalnom dvoboju Francuz Enzo Angles poveo je Portugalca Joaoa Geralda s 2:0 u setovima, ali nakon toga je stao i odveo meč u neizvjesnost, budući da mu je Portugalac uzeo sljedeća dva seta. No, Francuz se upio pribrati te ponovno preuzeo stvari u svoje ruke, stao bliže stolu, počeo igrati agresivnije i prošao u finale s 4:2 u setovima.

Još uvijek kadet, Francuz Alexandre Cassin, drugi je brončani uz Geralda, budući da se ne igraju mečevi za treće mjesto. Cassin je odigrao sjajan turnir s nešto starijim suparnicima, no Tomislav se u polufinalu pokazao kao prevelika prepreka za njega.

U videu pogledajte dijelove finalnog dvoboja Anglesa i Pucara, koje je hrvatski predstavnik izgubio, ali svejedno ostvario vrijedan uspjeh.