Pretraga

Video: Sirijski tinejdžer spašavao ženu usred pucnjave

A- A+

Sedamnaestogodišnji Sirijac sa snimke koju je ekskluzivno objavio CNN je pravi primjer neustrašivog mladića. Tinejdžer je puzajući došao do žene na koju su snajperisti još uvijek pucali, nadajući se kako je još živa te da će je uspjeti spasiti. Žena je do dolaska hitne pomoći preminula, a snimka ovog neustrašivog i nesebičnog poteza obišla je cijeli svijet.

Jedna je žena hodala zajedno sa sinom ulicom sirijskog grada Aleppoa ne pomišljajući na to što bi joj se moglo dogoditi. Pobunjenici su je u prolazu upozoravali da se skloni, ali su zakasnili, prenosi CNN koji je ekskluzivno objavio snimku ovog događaja.

Izdvojeni članak

Video: Južnokorejsko čudo od djeteta


U tom trenutku su snajperisti počeli pucati po ženi, koja je nakon pogotka pala na zemlju. Dok je pucnjava još uvijek trajala, jedan je tinejdžer puzajući stigao do žene te joj odlučio pomoći. Privezao joj je konop za nogu kako bi je odvukao na sigurno mjesto.

– Imao sam osjećaj da je još uvijek živa, htio sam je spasiti da je odvedem u bolnicu. Rekao sam sam sebi: ‘ako umrem, Božja je volja da umrem uz ovu ženu’, objasnio je svoj potez hrabri 17-godišnjak.

Iako su ženu uspjeli odvući s ulice, nisu je spasili. Dok je stiglo vozilo hitne pomoći, žena je preminula.