Pretraga

Rektor Lakušić izrazio sućut turskom i sirijskom narodu: ‘Spremni smo pomoći sveučilištima’

A- A+

Zagrebački rektor Stjepan Lakušić, u ime cijele akademske zajednice, izrazio je sućut turskom i sirijskom narodu nakon razornih potresa koji su odnijeli gotovo 20 tisuća života. Istaknuo je kako je Sveučilište u Zagrebu spremno uputiti potrebnu pomoć sveučilištima.

Stjepan Lakušić

Stjepan Lakušić, novi rektor Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Duje Kovačević | srednja.hr

Akademska zajednica našeg najvećeg i vodećeg Sveučilišta u Zagrebu jutros je izrazila ‘veliku tugu i duboko susojećanje’ narodima Turske i Sirije. Te su dvije zemlje 6. veljače pogodile serije razornih potresa koji su odnijeli gotovo 20 tisuća života.

Sveučilišna zajednica izrazila je nadu da će spasilačke službe pronaći što više nestalih te da će se ozlijeđeni brzo oporaviti. Zagrebački rektor Stjepan Lakušić pisma sućuti i potpore poslao je veleposlaniku Republike Turske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Yavuzu Selimu Kıranu i ministru Nacionalnog obrazovanja Republike Turske gospodinu Mahmutu Özeru.

– Svjesni važnosti potpore koja je nužna u ovako strašnim okolnostima, posebno s obzirom na naša nedavna iskustva s razornim potresima, spremni smo uputiti potrebnu pomoć sveučilištima, našim partnerskim institucijama u regiji, kazao je rektor Lakušić.