Pretraga

Više od 14.000 učenika sudjelovalo u ljetnim sportskim aktivnostima: Učilo se i o zdravoj prehrani

A- A+

Više od 14.000 učenika na 85 lokacija sudjelovalo je na besplatnim ljetnim sportskim aktivnostima. Učenici su se družili na otvorenom, vježbali pod vodstvom profesora, ali i učili o zdravoj prehrani.  Samo neki od sportova koje su mogli zaigrati bili su penjanje na umjetne stijene, streličarstvo, rolanje, veslanje, kriket i boćanje.

Ljetne aktivnosti sport za učenike

Ljetne sportske aktivnosti za učenike | foto: Hrvatski školski sportski savez

I ove godine Hrvatski školski sportski savez organizirao je edukativni sportski program za učenike tijekom ljetnih praznika. Tako je u aktivnostima sudjelovalo više od 14.000 učenika diljem Hrvatske na 85 lokacija sa 178 kineziologa.

– Djeca su imala priliku družiti se na otvorenom, vježbati pod vodstvom svojih profesora, učiti o zdravoj prehrani, važnosti tjelesne aktivnosti te timskom radu i fair playu, ali i otkrivati nove sportove poput penjanja na umjetnu stijenu, streličarstva, taekwondoa, rolanja, veslanja, pa čak i kriketa i boćanja, naveli su iz Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Izdvojeni članak
veronika vilk, europska prvakinja u hrvanju, prikazana je na slici s buketom cvijeća, zlatnom medaljom u rukama te jaknom s hrvatskim 'kockicama'

Učenica Veronika prva je Hrvatica s europskim zlatom u hrvanju: ‘Cilj su mi Olimpijske igre’

Svaki učenik dobio je majicu te zdravi obrok i vodu. Mnogi su voditelji organizirali prehranu u suradnji sa školskim kuhinjama, a neki su ostvarili suradnju s lokalnim dobavljačima i OPG-ovima.

– Ovaj je program prilika i mogućnost da naša djeca budu što više uključena u sport i upoznaju različite sportske aktivnosti jer sport je puno više – i igra i fair play i povezivanje te prijateljstva koja dobivaju uz ovakve aktivnosti, rekla je ministrica turizma i sport Nikolina Brnjac.

Na YouTube kanalu Hrvatskog školskog saveza možete pogledati izvještaje iz svih županija u kojima su se odvijale sportske aktivnosti. U videozapisima možete čuti i dojmove samih učenika.