Pretraga

Više od 600 učenika dobiva novu školsku zgradu: Radovi bi trebali završiti krajem 2024.

A- A+

Iako je početak gradnje nove zgrade I. gimnazije u Osijeku bila planirana još 2019., radovi su krenuli tek u studenome 2022. godine. Nova zgrada gimnazije gradi se odmah pored novog stadiona u Osijeku, a završetak radove se očekuje do kraja 2024. godine kada bi više od 600 učenika već moglo sjesti u nove klupe. Ugovor o izgradnji nove škole vrijedi skoro 15 milijuna eura.

slika iz zraka gdje se vidi novi nogomenti stadion u osijeku, rijeka drava i blizu toga gradilište nove zgrade I. gimnazije u osijeku

Gradnja nove zgrade I. gimnazije u Osijeku | Foto: Osječko-baranjska županija

Nakon što je Osijek dobio najmoderniji stadion u Hrvatskoj, Opus Arenu, tik pokraj njega u tijeku su radovi na izgradnji nove srednje škole. Radi se o novoj zgradi I. gimnazije koja se planira još od 2018. godine kada je odabran najbolji rad za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje.

Jedan od tri najveća projekta u županiji

Iz Osječko-baranjske županije sada su se pohvalili kako su radovi u tijeku i kada bi trebali biti završeni.

– I. gimnazija je jedan od tri najveća projekta Osječko-baranjske županije. Izgradnja gimnazije se odvija predviđenom dinamikom i vjerujem da ćemo već tijekom školske godine 2024./2025. u školi održati prve nastavne sate, rekao je HDZ-ov župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić.

Izgradnja je počela u studenome prošle godine, a do sada su, kako navode iz županije, izvedeni radovi na temeljenju objekta, postavljanju temeljne ploče, čeličnih ‘V’ stupova školske zgrade te su postavljeni armirano betonski zidovi prizemlja i međukatne konstrukcije škole.

Škola ima više od 600 učenika

Uz poviše navedene radove dovršeni su i oni zemljani na prometnim površinama i sportskim terenima.

– Ugovor o izgradnji objekta I. gimnazije Osijek, vrijedan je gotovo 15 milijuna eura, a projekt izgradnje obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine ukupne površine 7.758 m², istaknuli su iz županije.

U novoj zgradi radit će oko 70 zaposlenika od kojih je 57 profesora te 25 razrednih odjela za više od 600 učenika.

–  Zgrada je projektirana s približno nultim energetskim potrebama, a po dovršetku će Osijek i Osječko-baranjska županija dobiti najsuvremeniju i kompletno opremljenu gimnaziju koja će učenicima i djelatnicima škole osigurati najvišu razinu rada i obrazovanja na istoku Hrvatske, poručili su iz Osječko-baranjske županije.