Pretraga

Vježbajte matematiku s odgovaranjem i postavljanjem pitanja kroz jednostavan sustav

A- A+

Otkako smo javnosti predstavili beta verziju naše platforme za učenje kvizovi.srednja.hr, neprestano radimo na usavršavanju iste. Sada vam, uz nekoliko manjih izmjena, predstavljamo i jedan veliki update koji će zasigurno olakšati i proširiti načine korištenja ove platforme. Od sada na platformi kvizovi.srednja.hr možete unositi zadatke iz matematike, sa svim funkcijama koje su vam potrebne tijekom školovanja!

Platforma kvizovi.srednja.hr uskoro će navršiti prvu godinu svojeg ‘javnog’ života. Otkako smo izbacili i javnosti predstavili prvu verziju našeg sustava za učenje, nismo prestali pronalaziti nove načine korištenja i shodno tome unaprjeđivali sustav.

Predstavljamo vam novi veliki update sustava, koji će vam još više olakšati korištenje – matematički unos pitanja. Od sada pitanje, osim u pisanom obliku, možete unositi i postavljajući pravi matematički zadatak, s kvadratima, potencijama, razlomcima, korijenima, logaritimima, limesima i slično.

Kako biste postavili pitanje koristeći kalkulator, potrebno je u prozoru za dodavanje pitanja odabrati matematički način pisanja pitanja klikom na ‘Matematičko pitanje’. Možete odabrati osnovni i napredni kalkulator, ovisno o tome koji zadatak unosite. Nakon što unesete pitanje, kod pisanja odgovora ćete, također, moći upisivati odgovore koristeći kalkulator.

Kao što smo nedavno pisali, naš sustav izvrstan je alat kako biste ponovili gradivo iz prijašnjeg razreda i tako se pripremili za inicijalne ispite. A svi znamo da su baš profesori matematike veliki ljubitelji inicijalnih testova, zar ne?

Također, pomoću našeg sustav odlično ćete se moći pripremiti i za maturu. To nam sad potvrđuje i broj maturanata koji su se pripremali za ispite iz mature prošle godine, ali i broj pitanja koja su oni postavili.

Za one koji ne znaju, ova platforma namijenjena je za učenje, bilo gradiva za školu ili faks, ili za ispitivanje znanja o popularnoj kulturi, sportu i slično. Po čemu se ova platforma ističe od ostalih je što služi kao svojevrsna baza znanja koju sami korisnici ispunjavanju, dodavajući pitanja iz različitih područja.

Do sad se u sustavu nalazi preko 8.000 pitanja iz širokog spektra znanja. Pitanja su podijeljena u teme i podteme te ih svaki korisnik može kreirati. Osim toga, sustav bilježi vaše točne i netočne odgovore te vas na temelju toga ocjenjuje, u odnosu na to kako su drugi korisnici u vašoj generaciji odgovorili na ista pitanja. Svoju konačnu ocjenu možete vidjeti na svom profilu, a možete vidjet i ocjene sva pojedine teme i podteme unutar kojih ste odgovorili na pitanja.

Korištenje sustava je besplatno, a možete se ulogirati i koristeći već postojeće Facebook i Google račune te svoj AAI identitet. Ući u sustav možete i ako odgovorite na jedno od ovdje postavljenih pitanja! Postavite i vi svoja matematička pitanja i podijelite sa svojim prijateljima i kolegama iz razreda!