Pretraga

Vlada ukinula PDV na tampone, muškarac ih napao zbog ‘sramotne slike’: Postao predmet sprdnje na društvenim mrežama

A- A+

Velikobritanska vlada donijela je odluku o ukidanju PDV-a na tampone na što se, misleći valjda da će naići na široki aplauz, osvrnuo radijski voditelj Adam Garrie. Na Twitteru je, reagirajući na ilustraciju običnog tampona, sliku nazvao “sramotnom” te problematizirao “nepotrebnu provaktivnost zakrivljenog končića” na tamponu. Trenutno ga zbog toga ismijavaju tisuće tviteraša.

Foto: Pexels; Karolina Grabowska

Nakon Škotske, još jedna zapadnoeuropska država ukinula je PDV na tampone. Nakon što su to objavili na društvenim mrežama, javili su se dušebrižnici koje je uznemirila ilustracija tampona. Prvi od njih koji je zapravo i uzrokovao lavinu reakcija je tviteraš Adam Garrie, koji je podijelio vijest i napisao da se radi o super političkoj odluci, no pitajući se “je li stvarno potrebna besramna fotka”. Besramna fotka o kojoj tviteraš piše tek je ilustracija tampona.

Mislio je valjda da će se ljudi s njime složiti, no drugi su ga korisnici Twittera uglavnom počeli kritizirati, neki čak i ismijavati. Najbolje reakcije donosimo u tvitovima ispod.

“Menstruacija je normalan dio života, to nije sramotno”, napisala je jedna.

“Doslovno se radi o komadu pamuka i končiću. Dođi sebi”, napisala mu je druga korisnica.

“Ti shvaćaš koliko je bizarno što tampon nazivaš sramotnim predmetom?”, napisala mu je treća korisnica.

U nekom je trenutku Adam Garrie dodao da fotografija implicira tjelesne tekućine, a usto mu je smetala “zakrivljenost” na fotografiji. Nakon brojnih pitanja i čuđenja korisnika o kakvoj “zakrivljenosti” uopće priča, Garrie je istaknuo da je “zakrivljenost končića nepotrebno provokativna”, valjda pokušavajući istaknuti kako je problematična eventualna sličnost sa spermijem, koji ima zakrivljeni rep. Cijelu raspravu možete pročitati ispod Garriejeve objave na Twitteru.