Pretraga

Za upis u srednju imate prijamni? Evo kako se pripremiti za taj ispit

A- A+

Hiperinflacija odlikaša u osnovnim školama potaknula je neke obrazovne institucije na iskorak u smjeru testiranja realnog znanja i vještina, te je uvelo dodatne prijamne ispite iz matematike, kemije, fizike, biologije i hrvatskog jezika. Zbog toga Sveučilište Algebra po treći put provodi pripreme za prijamne ispite za upis u srednju školu, a nude i popust ako se prijavite do 18. ožujka.

Sveučilište Algebra organizira pripreme za prijamne za upis u srednje škole | Foto: Sveučilište Algebra

Hiperinflacija odlikaša u osnovnim školama potaknula je obrazovne institucije na nešto veći iskorak u smjeru testiranja realnog znanja i vještina. S ciljem pružanja prilike svim učenicima, bez obzira na ocjene, osam zagrebačkih srednjih škola odlučilo je uvesti dodatne prijamne ispite iz matematike, kemije, fizike, biologije i hrvatskog jezika, a uz njih se i jedna karlovačka škola odlučila na istu aktivnost.

Ovi prijamni ispiti omogućuju upis u željenu srednju školu učenicima koji možda nemaju savršene ocjene, ali svojim znanjem i sposobnostima izdvajaju se na prijamnom ispitu. Među školama koje su ove godine do sada podnijele zahtjev i dobile odobrenje za provođenje prijamnih ispita su gimnazije I., III., V., X., XV., Tituša Brezovačkog i Lucijana Vranjanina, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga i Karlovačka gimnazija.

Posebni popust za sve koji pripreme upišu do 18. ožujka

Sveučilište Algebra po treći put zaredom, kao ekstenziju svojih vrlo uspješnih priprema za državnu maturu, provodi i pripreme za prijamne ispite za upis u srednje škole iz područja matematike, hrvatskog jezika, fizike, kemije i biologije. Ovi pripremni programi provode se pod vodstvom stručnjaka, profesora opremljenih strpljenjem, znanjem i iskustvom. Njihova predanost i prilagođeni programi osiguravaju stjecanje potrebnih znanja i vještina te izvrsnu prolaznost na ispitima.

– Prošle godine Algebra je zabilježila visokih 70 bodova na Net Promoter Score-u za područje matematike, što potvrđuje zadovoljstvo korisnika našim programima, izjavila je Martina Gregov, rukovoditeljica poslovnog područja državne mature Sveučilišta Algebra.

Prijamni ispiti predstavljaju izazov za sve učenike, zahtijevajući dobro strukturiran pristup i temeljito znanje iz različitih područja. Učenicima je potrebno približiti apstraktne koncepte na način koji je lako razumljiv i pamtljiv. Uz podršku Algebrinih predavača, učenici imaju priliku sudjelovati u individualnim i grupnim vježbama koje će im pomoći u snalaženju u stvarnim situacijama na ispitima. Sveučilište Algebra nudi 10% popusta svima koji pripreme upišu do 18. ožujka.

Gdje i kada?

Pripreme će biti održane uživo na Algebrinom zagrebačkom kampusu, s maksimalno 25 polaznika po grupi, u dva ciklusa. Prvi intenzivni ciklus bit će održan od 2. do 7. travnja 2024., za vrijeme proljetnih praznika, a drugi ciklus nakon završetka škole od 22. do 30. lipnja 2024., a više informacija o prijavama i terminima dostupno je na Algebrinim službenim stranicama.