Pretraga

Zabrinjavajuće otkriće o hamburgerima i keksima

A- A+

Studije su pokazale kako prehrana bogata hamburgerima, kobasicama, slatkišima i ostalom nezdravom i lošom hranom tako može dovesti do depresije. Suprotno od toga, većina povrća, voća, ribe i nemasnog sira smanjuju mogućnost razvijanja depresije.

Znalo se da nezdrava i brza hrana dovodi do određenih fizičkih poremećaja, bolesti, debljine i općenito negativnih posljedica po ljude, no da oni koji jedu takvu hranu lakše obole od depresije, tek su nove studije pokazale. Procesuirano meso, slatkiši i slatka pića donose i veći rizik od moderne pošasti, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Kako prepoznati depresiju i nositi se s njom

Loša prehrana vodi do depresije

Depresija je jedan od vodećih zdravstvenih izazova modrenog doba, i ima veliki utjecaj na globalno zdravlje svjetske populacije. Posljedice na ekonomiju i kvalitetu života koju ova bolesti ima postale su enormne.

Pokazalo se da su oni koji pate od depresije ujedno i ljudi koji loše jedu, te konzumiraju manje potrebnih nutrijenata. Studija je otkrila kako su oni koji jedu mnogo povrća, voća, cjelovitih žitarica, ribe i svježeg sira, manje skloni patiti od simptoma tjeskobe i depresije. Prehrana bogata junk foodom, procesuiranim mesom, slatkim napicima, desertima i grickalicama, te pečenim krumpirima povezana je s povećanjem broja depresivnih ljudi.

Izdvojeni članak

Brza hrana uzrokuje Alzheimerovu bolest

Depresiji trebaju novi pristupi

Tretiranje ove bolesti, te prevencija iste treba neke nove pristupe, a promjene u prehrani trebala bi biti jedan od njih, objavljeno je u časopisima Psychotherapy and Psychosomatics, European Joural of Nutrition, Publich Health Nutrition, te Diabetic Medicine.