Pretraga

Zagrebačka i još jedna županija prelomile: Na online nastavu prelaze i osnovne škole

A- A+

Zagrebačka županija donijela je odluku prema kojoj na online nastavu od srijede prelaze i sve osnovne škole čiji je osnivač ta županija. Osim te, i Vukovarsko-srijemska donijela je odluku o prelasku na nastavu na daljinu za učenike od 5. do 8. razreda. To su peta i šesta županija koje su donijela odluku da na C model nastave nakon srednjoškolaca prijeđu i osnovci.

Ilustracija: Alexandra_Koch; Pixabay

U Primorsko-goranskoj, Međimurskoj, Varaždinskoj i Istarskoj nastavu na daljinu pohađaju učenici od petih do osmih razreda. Danas su istu odluku donijele i Vukovarsko-srijemska županija, kao i Zagrebačka.

U Zagrebačkoj online nastava za osnovne od srijede

– S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 5.000 aktivnih slučajeva na području Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole kojima je osnivač Zagrebačka županije i to u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2020. godine, priopćeno je ovog ponedjeljka iz Zagrebačke županije.

Također, preporučili su gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju epidemiološku situaciju te prema potrebi donesu odluku o uvođenju nastave na daljinu za osnovce.

– Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić spomenutu odluku donio je na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i Službe za školsku i sveučilišnu medicinu pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Naime, u razdoblju od 8. do 14.12.2020. zaraženo je 90 učenika osnovnih škola te 33 djelatnika radi čega je u samoizolaciji završilo 150 razreda, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Napomenimo kako grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije. Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.

Izdvojeni članak
nastava online, škola kod kuće

U svim županijama zatvorene srednje škole: Capakova zamjenica otkrila što će biti s drugim polugodištem

U Vukovarsko-srijemskoj online nastava za učenike od 5. do 8. razreda

Vukovarsko-srijemska županija donijela je odluku prema kojoj na online nastavu prelaze učenici od 5. do 8. razreda.

– Nastavno na trenutnu nezadovoljavajuću epidemiološku situaciju, povezanom s epidemijom koronavirusa, i sukladno uputama Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, donosi se Odluka o održavanju rada osnovnoškolskih ustanova kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija, po modelu C organizacije nastave. Ova odluka odnosi se samo na razrede predmetne nastave, odnosno od 5. do 8. razreda, stoji u odluci Vukovarsko-srijemske županije.

U toj županiji odluka se primjenjuje već od utorka, dakle 15. prosinca, pa do 15. siječnja.

Zagrebačka i još jedna županija prelomile: Na online nastavu prelaze i osnovne škole
Share via
Copy link
Powered by Social Snap