Pretraga

Zagrebački studenti lansirali beta verziju buduće škole za gejmere

A- A+

Nakon četiri tjedna danonoćnih priprema, programiranja, dizajniranja, snimanja i montiranja, ekipa zagrebačkih studenata lansirala je beta verziju buduće škole za gejmere. Ovaj jedinstveni projekt ponudit će obrazovanje za igrače LOL-a, Dote, WOT-a, CS-a i ostalih kompetitivnih online igri, a već sada ga podržavaju brojni profesionalci elektroničkih sportova.

U prostorima HUB-a 385 znali su provesti po tri dana u komadu| Mellon.ga

I dok profesori više od pola godine rade na novim kurikulumima za standardne školske predmete, studenti FER-a Sandi Fatić, Branimir Akmadža i Mario Halambek te Jurica Picak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu razvijaju ‘školu za gejmere’ kroz koju će obrazovati mlade za sve popularnije elektroničke sportove.

Nakon što smo objavili članak o Sandijevom iskustvu na praski u Google, kroz koji je najavio i svoj novi projekt, cijela priča se zakotrljala. Tadašnju alfa verziju bacili su u smeće i s proširenom ekipom krenuli su u razvoj još bolje i kvalitetnije platforme koja će spojiti sve veći i važniji ‘gaming community’.

Izdvojeni članak

Smart Lumies: Uz svoju inovaciju stvaraju i platformu s kojom žele potući konkurenciju

‘Protekla četiri tjedna radili smo sedam dana u tjednu po 12 do 16 sati dnevno’

U protekla četiri tjedna danonoćno su radili na beta verziji online škole Mellon. Kako bi im pomogao u razvoju vizualnog identiteta, nedavno se ekipi sa zagrebačkih fakulteta pridružio i Matej Pribanić iz Pule pa se nadaju da će uskoro završiti kompletan proizvod i ‘otvoriti vrata’ ove moderne obrazovne institucije, koja u ovoj fazi ima spremne tečajeve za Dota 2, World of Tanks i Counter-Strike: Global Offensive.

– Protekla četiri tjedna radili smo sedam dana u tjednu po 12 do 16 sati dnevno. Znali smo po tri dana u komadu ostajati u uredu i raditi na Mellonu kako bi stigli pripremiti što više materijala za naše učenike. Trenutno imamo 200 korisnika koji nam testiraju do sada objavljene lekcije, a kroz desetak dana planiramo našu platformu otvoriti za svih 1700 ‘subscribera’, najavili su nam entuzijastični studenti.

Za još zatvorenu beta verziju škole privukli su korisnike iz cijelog svijeta. Obožavatelji online igara su oduševljeni jer ne postoji institucija koja bi ih učila kako se bolje snalaziti u virtualnim sportovima. Na odličnu podršku naišli su i kod profesionalnih igrača, a za sada najbolju suradnju imaju s Kazna Kru ekipom, jednim od najboljih europskih WOT klanova.

Na ‘kurikulumu škole’ radi 10 profesionalnih igraća

– Trenutno surađujemo s dva ‘profi tima’, a u pregovorima smo s još tri ekipe. Ukupno imamo 10 profesionalnih igrača koji za nas rade na online kursevima. Kazna Kru ekipa nam je najveći partner i s njima imamo odličnu suradnju, a plan nam je i sponzorirati ih na idućim europskim te svjetskim natjecanjima, kaže nam CEO Mellona Sandi Fatić.

Sa svojim inovativnim projektom na Nacionalnom studentskom startup natjecanju osvojili su treće mjesto i direktan ulazak u ZIP inkubator, kroz koji će dodatno razvijati svoj poslovni model, povezati se s investitorima i postići još veću medijsku pozornost. Zahvalni su i ekipi iz Huba 385 koji su im pružili važnu podršku i mentorstvo u dosadašnjem razvoju njihovog startupa.

– Želimo spojiti tu zajednicu ‘gamera’ koja je raširena diljem svijeta. Cilj nam je stvoriti akademiju koja će poboljšati eSports, tržište koje raste za minimum 40 posto godišnje. Osim toga, jedno natjecanje kao što je Dota International je gledanije od Super Bowla, što je odličan indikator popularnosti. Mislim da smo napravili pravu stvar u pravo vrijeme, za kraj je istaknuo Sandi te najavio i konačno otvorenje online gaming škole kroz nekoliko tjedana, nakon čega noobovi više neće imati opravdanje za loše partije.

Pogledajte video koji je Kazna Kru klan pripremio za Mellon akademiju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap