Pretraga

U Zagrebu 8 škola radi na daljinu, pročelnik: ‘Bojim se da će se vrlo brzo ići na model C’

A- A+

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata utvrđena kod 828 osoba. U Zagrebu je 558 novih slučajeva, potvrdio je to jutros u emisiji Hrvatskog radija, Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo. Rekao je i kako je, s obzirom na rast broja novozaraženih, moguć prelazak na online nastavu u Zagrebu.

nastava online, škola kod kuće

foto: Valentina Gaščić|srednja.hr

U jutrošnjoj emisiji ‘U mreži prvog’ Hrvatskog radija, gostovali su pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš te pročelnik Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Vjekoslav Jeleč.

Jeleč je istaknuo kako je u Zagrebu 558 novih slučajeva. Na pitanje ima li podatak o tome koliko je učenika pozitivno i hoće li se prijeći na online nastavu, Jeleč odgovara:

– Naravno da imamo podatke, postoji međuresorna komunikacija je dobra i činimo sve da sinkroniziramo tu našu aktivnost. Školski sustav radi, no gledajući kakvi su trendovi i kakvi su brojevi bojim se da će se vrlo brzo morati ići na C model (online nastava, op.a). Trenutno, rad na daljinu koristeći moderne tehnologije imamo samo u dvije osnovne škole i šest srednjih škola. Djeca možda imunološki puno bolje podnose COVID u odnosu na vulnerabilne skupine, psihijatrijske bolesnike i starije osobe, ali su prenosioci bolesti i sasvim je sigurno da je to veliki problem, rekao je Jeleč za Hrvatski radio.

Izdvojeni članak

Tuga u Splitu: Preminula 17-godišnja učenica Ekonomsko-upravne škole

Nije konkretizirao kada bi se moglo prijeći na C model nastave. Tek je kazao kako misli da će se vrlo brzo morati tražiti opcija i da sve ovisi o brojkama, ali da misli da je ‘situacija na terenu takva da to više nisu tjedni, to su dani’.

Dodao je i kako sama procjena nije jednostavna, ali da se ekspertne radne skupine svakodnevno savjetuju o svim bitnim pitanjima.

Detaljne podatke o stanju po školama za ovaj ponedjeljak Grad Zagreb do ovog trenutka nije objavio,. Prema jučerašnjem izvještaju, utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i jedne kuharice pet osnovnih škola te 26 učenika 12 srednjih škola. Do jučer je mjera samoizolacije određena za 25 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 572 učenika srednjih škola.