Pretraga

Zanima te fotografija? Učlani su u Mrežu mladih fotografa

A- A+

Ukoliko želite dobiti nove prilike za edukaciju o fotografiji, stjecati nova iskustva, putovati, fotografirati i zabavljati se, učlanite se u Mrežu mladih fotografa, koju organizira udruga Izvan fokusa.

Svi koje zanima fotografiranje, putovanje, druženje, kreativna natjecanja i zabava trebali bi se učlaniti u Mrežu mladih fotografa, koja okuplja mlade fotografe iz cijele Hrvatske.

Izdvojeni članak

Foto dani mladih: Karlovački maturant vrlo uspješno spojio meterologiju i fotografiju

Fotografiranje, putovanja, natječaji i izložbe

Članovi Mreže putuju na brojne Foto izazove izvan Hrvatske, a također organiziraju mnoštvo izložbi, radionica, projekata i manifestacija. Oni koje fotografija zanima, a nemaju nikakvog ozbiljnijeg znanja o njoj, ne trebaju brinuti jer Mreža mladih fotografa dosta vremena troši na organiziranje savjetovanja, recenzije fotografija i usmjeraavanje pri kupovini opreme. U pripremi su i knjiga za mlade fotografe, mnoge izložbe, ali i tri Foto izazova, od kojih će prvi biti u Sarajevu te Foto dani mladih u Puli. Bit će tu i barem pet radionica i edukacija i sudjelovanja u preko deset velikih festivala. 

Mreža mladih fotografa vođena je idejom o pružanju brojnih prilika mladim fotografima – od edukacija i stjecanja iskustva s fotografijama do zajedničkog druženja i fotografiranja situacija do kojih netko sam ne bi mogao doći.

Izdvojeni članak

Talentirani mladi Livnjak oduševljava javnost i struku svojim fotografijama

Jedini uvjet za članstvo – ljubav prema fotografiji

Učlanjivanjem u mrežu postat ćete dio skupine fotografa koji se međusobno savjetuju, odlaze na natječaje, edukacije i festivale. Učlaniti se mogu sve mlade osobe do 25 godina starosti, a jedini je uvjet ljubav prema fotografiranju i fotografiji. Ovaj projekt, među brojnim drugima, organizira karlovačka udruga Izvan fokusa, čiji je predsjednik Filip Trezner u razgovoru s portalom Srednja.hr otkrio otkud ideja za ovakvim umreživanjem mladih fotografa.

– Ideja se razvila iz našeg drugog projekta koji traje već četiri godine –Foto dana mladih. Prošle godine ostvarili smo 400 prijava mladih fotografa iz cijele Hrvatske sa željom da četiri dana sudjeluju na Foto danima mladih. Ove godine, kao jednostavan nastavak tog projekta željeli smo svim tim ljudima omogućiti da budu dio fotografske priče mladih. I tako je nastala ideja Mreže koja bi kroz cijelu godinu aktivno radila sa mladim fotografima, otkrio je Trezner.