Pretraga

Želite se baviti web novinarstvom? Val nove generacije otkriva vam kako u tome biti uspješan

A- A+

Udruga Val nove generacije (VANG) postoji od 2011. godine. Osnovana je s ciljem obrazovanja i osposobljavanja mladih o multimedijskim sadržajima, promicanja i unaprijeđenja medijske kulture, kulture dijaloga i komunikacijskih vještina. U skladu s tim ciljem, uskoro organiziraju zanimljivu radionicu za sve koji se aktivno žele baviti web novinarstvom.

Kako napisati i opremiti vijest za portal i izraditi ovjavu na Facebooku? Što je streaming kao nova forma prezentacije vijesti? Odgovore na  ta i srodna pitanja moći će dobiti svi oni koji odluče sudjelovati u zanimljivoj radionici Udruge VANG, čija je glavna tema web novinarstvo.

Izdvojeni članak

PROFESIJA NOVINAR: Sve više novinarki u odnosu na novinare, odnosi s javnošću preuzimaju profesiju, a istraživačkog novinarstva ima u tragovima

– Suvremena Informacijsko-komunikacijska tehnologija svakodnevno povezuje različite interesne skupine, osobito mlade. Istodobno u porastu je i razvoj građanskog novinarstva, osobito prisutan putem društvenih mreža. S ciljem kvalitetnog razvoja ovog oblika novinarstva ukazuje se potreba za stalnim praćenjem trendova u novinarstvu i razvojem medijske kulture kroz usvajanje suvremenih novinarskih znanja i vještina. S ciljem razvoja kompetencija i kvalitetnog djelovanja kroz komunikacijske platforme, VANG ovog puta organizira radionicu WEB NOVINARSTVA, namjenjenu mladima, koji djeluju ili se žele aktivno baviti web novinarstvom, priopćili su iz Udruge VANG.

Ovaj program održat će se od 6. do 9. ožujka i potpuno je besplatan, a namijenjen je mladima, odnosno studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola, ali i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa, poručuju iz Udruge.

Mentor i voditelj na radionici bit će web urednik i novinar Matej Devčić, a predavači Marko Matijević, osnivač i glavni urednik portala srednja.hr te video i audio producent Goran Antić.

Za odgovore na dodatna pitanja o radionici Udruzi se možete javiti putem maila [email protected], a na isti mail potrebno je poslati i prijavu za sudjelovanje.