Pretraga

Zgrozio internet svojim stavovima, a prati ga sve više učenika: ‘Žena je vlasništvo muškarca’

A- A+

Andrew Tate u zadnjih par mjeseci postao je izuzetno popularan influencer na društvenim mrežama, posebice na TikToku i Instagramu. U svojim podcastima izjavljuje kontroverzne stvari, ali i homofobične pa tako i mizoginističke. Neki su ga proglasili i ‘najomraženijim muškarcem na internetu’, ali usprkos tome stvorio si je bazu obožavatelja među kojima je i sve više učenika.

Foto: Unsplash | Screenshot YouTube

‘Žene su vlasništvo muškaraca’, ‘žene koje su silovane moraju snositi odgovornost za napad jer su možda izazivale svojim načinom oblačenja’, ‘preferiram 18-godišnjakinje jer je kroz njih prošlo manje ku**ca nego kod dvadesetogodišnjakinja’, ‘neću nikada pružiti prvu pomoć muškarcu jer je to homoseksualno’, ‘ako prevarim svoju djevojku, to nije varanje već vježba, ali ako ona razgovara s drugim muškarcem, to je onda varanje’… Ovo  su samo su neke od kontroverznih izjava trenutno najpopularnijeg muškarca na društvenim mrežama, a kojega vrlo vjerojatno prate i gledaju i vaša djeca.

Trenutno je pod istragom zbog trgovine seksualnim robljem i silovanja

Andrew Tate, ili kako ga većina sada naziva – ‘najomraženiji muškarac na internetu‘, je 35-godišnjak koji je postao ekstremno popularan u samo par mjeseci. Trenutno je pod istragom zbog trgovine seksualnim robljem i silovanja u Rumunjskoj gdj živi. Kao razlog zašto se ondje preselio navodi da je manja vjerojatnost da će policija u Rumunjskoj nekoga progoniti zbog seksualnog napada nego policija u SAD-u.

Inače je bivši boksač, a sudjelovao je i u reality showu Big Brother gdje je izbačen nakon što je procurila snimka gdje svoju tadašnju djevojku tuče remenom. Njegovi videi na TikToku imaju 11.6 milijardi pregleda, a on uopće nema svoj TikTok profil. Popularnost je postigao tako što su njegovi obožavatelji izrezali najkontroverznije izjave iz mnogih njegovih podcasta koje su eksplodirale na društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli matt bernstein (@mattxiv)

‘Ako se dovedeš u situaciju da budeš silovana, moraš snositi određenu odgovornost’

Jedan od tih videa je i onaj u kojemu objašnjava kako se postupa prema djevojci – ‘udarac, udarac, uhvatiš ju za vrat i daviš, zašuti ku*vo i onda seks’. Također je izjavio i kako smatra da je njegova sestra vlasništvo njenog muža i da tako misli cijeli svijet. No, jedna od najkontroverznijih izjava je ona o silovanju žena.

– Seksualno uznemiravanje je odvratno i neoprostivo. Međutim, kada vas muškarac gleda ili vam zviždi ili pita za ime, to nije uznemiravanje. Žene već jako dugo daju seks u zamjenu za priliku. Rade to i nisu zlostavljane. Ako se dovedeš u situaciju da budeš silovana, moraš snositi određenu odgovornost, rekao je Tate.

Izdvojeni članak
bullying zlostavljanje

Faks imenovao povjerenike: Zaprimat će prijave za seksualno uznemiravanje studenata

Društvene mreže su odgovorne za davanje ‘najglasnijeg mikrofona’ najopasnijim ljudima

Na njegov loš utjecaj upozoravaju mnogi, kao i ostali influenceri koji zahtijevaju da se njegov sadržaj zabrani. Osim njih, zbog Andrewa problema imaju i mnoge škole.

– U našoj školi, koju pohađaju samo dječaci, Andrew Tate postaje otrovna ovisnost. Skoro svi, ali posebice najmlađi učenici, opsjednuti su tim influencerom i njegovim stavovima o ženama koje predstavlja. Ono što je najgore od svega, neki ga smatraju i uzorom. Misle da biti uspješan znači biti agresivan prema ženama i svi žele održati prezentaciju o njemu o tome kako ih on nadahnjuje, navode iz srednje škole za dječake na Novom Zelandu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SHIT YOU SHOULD CARE ABOUT (@shityoushouldcareabout)

Srednjoškolci su zbog njega uvjereni da su djevojke same krive za silovanje

Ispričali su kako se na hodnicima mogu čuti razgovori između dječaka o tome da žene i djevojke koje su preživjele seksualno uznemiravanje ili čak i silovanje, da su si same krive, da su to tražile jer su se tako odjenule, kao i da žene koje su više puta pobacile ne zaslužuju pravo govoriti ‘moje tijelo, moj izbor’.

– Znamo da ne možemo kontrolirati ono što naši mladi gledaju na društvenim mrežama, ali možemo ih educirati o štetnosti istog. Za nastavnike ovo je jedan izazovan period, poručili su iz škole.