Pretraga

Ovo su svi predavači koje ćemo slušati na srednja.hr+ konferenciji ‘Obrazovanje x AI’

A- A+

Od srednja.hr+konferencije ‘Obrazovanje x AI’ dijeli nas nešto više od dva tjedna. Događaj koji će okupiti obrazovne stručnjake i javnost održat će se 10. studenog u Algebra Spark Spaceu u Zagrebu. Osim četiri panela, program predviđa i pet zanimljivih predavanja. Tko su predavači i što su teme njihovih predavanja, doznajte u tekstu.

Ovo su svi predavači konferencije ‘Obrazovanje x AI’ | Foto: srednja.hr / Midjourney

Kao i do sada, na srednja.hr+ konferenciji ‘Obrazovanje x AI‘ bavit ćemo se aktualnim temama iz školstva i visokog obrazovanja. Ovogodišnja krovna tema bit će umjetna inteligencija, pa ćemo s našim gostima tako razgovarati o promjenama, prilikama i izazovima koje AI uvodi u obrazovanje. Očekuje nas cjelodnevni program ispunjen panelima i predavanjima obrazovnih stručnjaka, ali i vrijeme za upoznavanje i zakusku. Sve će početi registracijom gostiju u 8:30 sati, a završiti u 17 sati. Okupit ćemo vodeće stručnjake i donositelje odluka u obrazovanju koji će s nama podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Događaj se održava uživo, a osiguran je i online prijenos. Ulaznice za konferenciju prodaju se putem platforme Entrio po cijeni od 50 € (376,73 kn). Za učenike i studente cijena ulaznica je 25 € (188,36 kn). Cijena online ulaznice je 20 € (150,69 kn). Godišnji i mjesečni pretplatnici portala konferenciju mogu pratiti potpuno besplatno.

Cijeli program možete vidjeti u ovom tekstu, a u nastavku doznajte više o predavačima koje ćemo slušati 10. studenog.

Boris Jokić: Mogu li odrastanje, mladost i obrazovanje preživjeti umjetnu inteligenciju i TikTok?

Razmišljamo li dovoljno o našem odnosu prema tehnologiji? Razmišlja li već umjetna inteligencija o nama? Gdje postavljamo granicu utjecaja tehnologije na naše živote?

Predavanje Borisa Jokića, ravnatelja Instituta za društvene znanosti u Zagrebu, objasnit će utjecaj tehnologije na mlade generacije te pokušati dokučiti kako se nositi s izazovima koje obrazovnom sustavu u Hrvatskoj donosi nadolazeća era umjetne inteligencije.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Aleksandra Mudrinić Ribić: Kako će izgledati obrazovanje u Hrvatskoj 2030. godine uz AI?

Možemo li uz pomoć tehnologije stvoriti bolji proces poučavanja? Kako smisleno, odgovorno i kritički iskoristiti AI za stvaranje personaliziranog i prilagodljivog modela učenja? Što se sve mora dogoditi da uopće dođemo do te točke?

Aleksandra Mudrinić Ribić, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, održat će predavanje u kojem će, uz konkretne rezultate projekata provedenih u zadnjem desetljeću, predstaviti i nadolazeće inicijative te nam otkriti budućnost obrazovanja u narednih deset godina.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Renato Matejaš: Kako će izgledati strukovno obrazovanje s modulima?

Kako će izgledati kurikulumi u novoj modularnoj nastavi? Kakve će promjene u strukovni svijet donijeti modularna nastava za učenike i nastavnike? Hoće li uvođenje modularne dovesti do popularizacije strukovnih škola?

Odgovore na ova pitanja saznajte u sklopu predavanja Renata Matejaša, ravnatelja Elektrotehničke škole Zagreb, koji će kontekstualizirati odnos strukovnog obrazovanja i modularne nastave.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Dijana Oreški: Znanost i umjetna inteligencija: Savršen spoj ili…?

Kako se znanost nosi s ubrzanim rastom umjetne inteligencije? Nudi li ona znanstvenom svijetu više prilika ili izazova i kako izgledaju znanstveni radovi od pojave ChatGPT-ja?

Na ova i ostala pitanja odgovorit će izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški s Fakulteta organizacije i informatike, koja će ponuditi pregled alata i znanstvene produkcije unazad šest mjeseci od pojave ChatGPT-ja.

dijana oreski

Foto: srednja.hr / Midjourney

Eli Pijaca Plavšić: Može li zdravstveni odgoj i obrazovanje zaživjeti u Hrvatskoj?

Kako će izgledati zdravstveni odgoj u Rijeci? Zašto nam je uopće potreban? Kakvo je stanje sa znanjem učenika danas i što se očekuje nakon nove izvannastavne aktivnosti? Hoćemo li opet doživjeti podjelu u društvu po ovom pitanju?

Odgovore nam donosi Eli Pijaca Plavšić, voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma izvannastavne aktivnosti Zdravstveni odgoj i obrazovanje u Rijeci.

Foto: srednja.hr / Midjourney

Cijeli program konferencije ‘Obrazovanje x AI’ pogledajte u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sve novosti o programu konferencije pratite u rubrici Obrazovanje x AI. Kako vam niti jedna ne bi promaknula, pridružite se Facebook događaju konferencije i osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.


srednja.hr+ konferencija: Obrazovanje x AI koju organiziramo povodom 12. rođendana portala održat će se 10. studenog u prostoru Algebra Spark event Space. Srebrni partneri konferencije su Visoko učilište Algebra, Coca Cola HBC Adria, RIT Croatia, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i CARNET. Brončani partner konferencije je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Partneri konferencije su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Privredna banka Zagreb, Hrvatska zajednica županija i Kraš. Fizičke i online ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje. Sve novosti možete pratiti u rubrici Obrazovanje x AI ili preko Facebook događaja ovdje.