Pretraga

Studentski eseji odjednom postali vrhunski: Pomislili smo da smo konačno uspjeli, a onda – obrat

A- A+

Umjetna inteligencija već je prilično uznapredovala te je u mnogočemu bolja nego ljudi. Jedna od tih stvari je, u nekim slučajevima, i pisanje akademskih radova što su mnogi učenici i studenti isprobali barem jednom. Neki su mogućnosti umjetne inteligencije u pisanju akademskih radova isprobali iz čiste znatiželje dok su drugi radove koje je napisao ChatGPT zaista predavali na ocjenjivanje. O tome kako su neki profesori primijetili radove koje je napisala umjetna inteligencija, na našoj konferenciji Obrazovanje x AI, govorio je Peter Schmidt, viši predavač na američkom koledžu RIT Croatia.

Peter Schmidt | Foto: Niko Goga

S obzirom na to da mladi uvelike koriste umjetnu inteligenciju u svom obrazovanju, tema koje smo se dotakli na našoj konferenciji ‘Obrazovanje x AI’, bila je i ona o akademskim radovima koje piše AI, odnosno ChatGPT. O tome nam je, na panelu ‘Kakvi su stavovi ravnatelja i dekana o umjetnoj inteligenciji’, govorio Peter Schmidt, viši predavač na američkom koledžu RIT Croatia.

Peter Schmidt je rekao kako su, na RIT-u bili u velikom šoku kada su se, u proljetnom semestru, odjednom pojavili eseji koji su bili bolji nego što je to bio slučaj prije pojave umjetne inteligencije i ChatGPT-ja.

– Na trenutak smo pomislili kako smo konačno uspjeli, a onda smo polako počeli shvaćati zašto je to tako. Taj ChatGPT se širio brže nego što smo mislili, rekao je Schmidt.

Više pogledajte u videu ispod:

srednja.hr+ konferencija: Obrazovanje x AI organizirana je povodom 12. rođendana portala, a održana je 10. studenog u prostoru Algebra Spark event Space. Srebrni partneri konferencije su Visoko učilište Algebra, Coca Cola HBC Adria, RIT Croatia, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i CARNET. Brončani partner konferencije je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Partneri konferencije su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Privredna banka Zagreb, Hrvatska zajednica županija i Kraš. Sve u vezi događaja možete pratiti u rubrici Obrazovanje x AI.