Pretraga

Algebra drugu sezonu zaredom odnosi pobjedu u petoj disciplini Student Esports Tournamenta!

A- A+

Nakon što u dosadašnjim disciplinama nisu uspjeli ostvariti zavidne rezultate, studenti Algebre uzimaju PUBG disciplinu te time izbjegavaju ispadanje u A ligu Student Esports Tournamenta.

Završena je peta faza Student Esports Tournamenta (SET-a)! Već tri sezone studenti SET-a završavaju u battle royale maniri u PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) igri, a u ovoj sezoni smo po prvi puta spojili timove S i A lige i to na Miramaru i Erangelu. Kroz dva dana i osam rundi, studenti su prešli skoro 2000 virtualnih kilometara te ostvarili čak 365 killova. Peta disciplina Student Esports Tournamenta se pokazala kao dobitna disciplina za obrazovne institucije koje do sada nisu imale priliku pokazati se u najboljem svjetlu.

U S ligi su nas studenti Algebre podsjetili zašto ih u superlativima spominjemo u kontekstu PUBGa još od prve sezone Student Esports Tournamenta. Pobjedom na čak dvije mape od odigranih 8, te uz 38 killova uzeli su svoju prvu i jedinu pobjedu na SETu, te se time spasili od ispadanja u A ligu sljedeće sezone. Iznenađenje S lige je drugo mjesto ekipe s Fakulteta organizacije i informatike (FOI), koji su inače specijalisti za League of Legends disciplinu, ali su se pokazali uspješnima i u ovoj battle royale disciplini. Treće mjesto su uzeli studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), te pokazali da su dobri u svim pucačkim disciplinama, neovisno o formatu.

A liga se pokazala kao dominantnija od dvije u PUBG-u. Prva tri mjesta su dominantno zauzeli redom Sveučilište Sjever (UNIN), Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), te Veleučilište u Bjelovaru (VUB). Statistika bolje nego riječi ukazuje na dominaciju A lige u ovoj disciplini. Od 8 mapa, timovi A lige su pobijedili na 5. Prva tri tima A lige su skupili čak 52 killa više nego prva tri tima S lige. PUBG nas je podsjetio da ne treba zaboraviti na Sveučilište Sjever, te da iako su u drugoj sezoni SET-a pali u A ligu, da su i dalje sposobni dominirati.

Osim proglašenja pobjednika discipline, u svakoj ligi, S i A, dodijeljene su Mikronis MVP nagrade. Za najboljeg pucača A lige proglašen je Filip Rosandić online nadimka xertzy, a u S ligi je tu titulu odnio Ivan Škrljac, online nadimka yuriy. Mikronis svakog MVPa nagrađuje s poklon bonovima u vrijednosti od 700 kn, te ostaje za vidjeti na što će oni poklon bonove potrošiti. Možda na neku Logitech periferiju koja je trenutno na popustu?

Osim najboljih igrača, nagradili smo i najbolji play PUBG discipline i to u obliku Logitech Best Moments nagrade. Za najbolji play nagrađen je Domagoj Dragić, aka JohhnyNaSty, koji je uz profesionalnu vožnju svog kolege iz tima sa suvozačkog mjesta njihovog pickup kamioneta uspio eliminirati cijeli tim Fakulteta Informatike iz Pule (FIPU). Domagoj je za taj potez nagrađen odličan Logitech G535 wireless headsetom.

Već tradicionalno posljednja disciplina Student Esports Tournamenta jest PUBG. Ova igra jedna je od najpoznatijih battle royale pucačina, ove sezone imali smo prilike vidjeti izravan okršaj S i A lige u ovoj disciplini. Bacite pogled na društvene mreže Student Esports Tournamenta, Instagram, Facebook, Twitter, ali i web stranicu te YouTube kanal kako biste vidjeli napete trenutke PUBG discipline.
Nakon napete završnice sezone, studenti su se okupili u Zagrebu na dodjeli nagrada, a više o dobitnicima disciplina, njihovim dojmovima sezone te očekivanjima za iduću, donosimo vam uskoro.

Do tad, ako vas zanima kako to rade pravi PUBG profesionalci, bacite pogled na Logitech best moment discipline na sljedećem linku: