Pretraga

Faks organizirao zanimljivo događanje za učenike: Posebno ih je oduševio navigacijski simulator

A- A+

U srijedu 31. siječnja Pomorski fakultet u Rijeci je u sklopu petodnevnog događanja ‘Rijeka tehnologije 2024.’ otvorio svoja vrata javnosti kako bi, kroz zanimljive aktivnosti, posebno djeci i mladima približio svijet znanosti i tehnologije te potaknuo njihov interes.

Foto: PFRI

Ova tradicionalna manifestacija u organizaciji Pomorskog fakulteta u Rijeci pružila je učenicima osnovnih i srednjih škola priliku da zavire u laboratorije i predavaonice Fakulteta i upoznaju suvremenu opremu koju koristimo u nastavi, izobrazbi i istraživanjima.

Posebno oduševljenje kod ‘mladih znanstvenika’ izazvala je virtualna brodska strojarnica. Na navigacijskom simulatoru, učenici su plovili riječkim akvatorijem po svakakvim vremenskim uvjetima i velikim i malim valovima, a kroz niz interaktivnih predavanja i radionica imali su priliku upoznati se i s naprednim tehnologijama poput 3D printanja i skeniranja u našem laboratoriju za materijale i mehaniku.

U Edukativnoj radionici Torpedo, posjetitelji su naučili nešto više o bespilotnim letjelicama i daljinski upravljivim podvodnim ronilicama, s kojima su imali priliku i rukovati.

Rijeka tehnologije‘ tako je još jednom potvrdila važnost integracije tehnologije u obrazovanje koja na jednostavan i zanimljiv način popularizira znanost povezujući javnost, mlade, znanost i medije.