Pretraga

Hrvatska već ima University Esports Masters prvaka, a još tri tima ciljaju ponoviti taj uspjeh

A- A+

UNIVERSITY Esports Masters, vodeće natjecanje u video igrama za sveučilišne studente u Europi, započinje fazu timskih igara u kojoj sudjeluju tri hrvatska tima. Predstavnici iz 17 europskih zemalja će se boriti za titulu europskog sveučilišnog prvaka, natječući se za dio nagradnog fonda od 14.000 eura.

Foto: Good Game Global

Hrvatski su predstavnici svoja mjesta na ovom prestižnom europskom natjecanju osigurali putem Student Esports Tournament, nacionalnog natjecanja u kojem je ove godine sudjelovalo preko 340 studenata iz više od 20 sveučilišta diljem zemlje.

Hrvatski prvak u  igri Teamfight Tactics

Turniri za pojedinačne igre UNIVERSITY Esports Mastersa već su se održali, a jedan od njih donio je odlične vijesti za Hrvatsku.

Igrač Ivan Trošeljac “Trokiman”, predstavljajući ’Fakultet organizacije i informatike’, osvojio je titulu Europskog sveučilišnog prvaka u Teamfight Tacticsu. Hrvat je pružio izuzetan nastup u individualnoj strateškoj igri tvrtke Riot Games, što mu je donijelo titulu europskog prvaka i glavnu nagradu od 250 eura.

Hrvatski predstavnički timovi

Hrvatska će imati tri predstavnika na UNIVERSITY Esports Mastersu, s ciljem da osvoje trofej europskih sveučilišnih prvaka.

U igri League of Legends, popularnoj MOBA igri tvrtke Riot Games, predstavnički tim bit će ’Fakultet organizacije i informatike’. Prva faza natjecanja održat će se 20. i 21. travnja.

Foto: Good Game Global

U VALORANT-u, ’Fakultet organizacije i informatike’ također će predstavljati Hrvatsku u FPS naslovu tvrtke Riot Games. Natjecanje u VALORANT-u započet će 27. i 28. travnja.

Foto: Good Game Global

Hrvatsku studentsku scenu predstavljat će i ’FERIT’ odnosno Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, koji će sudjelovati na Rocket League dijelu turnira, koji će se igrati tijekom prvih dvaju vikenda u svibnju.

Foto: Good Game Global

League of Legends tim kvalificirao se u fazu doigravanja

Hrvatski League of Legends tim, koji predstavlja ’Fakultet organizacije i informatike’, ostvario je značajan rezultat u kvalifikacijskoj fazi UNIVERSITY Esports Mastersa. S omjerom 4-2, momčad je osigurala mjesto u fazi doigravanja, što budi nadu za dobar rezultat u posljednjim rundama. Doigravanje će se održati 18. svibnja, gdje će se natjecati za priliku da budu okrunjeni europskim sveučilišnim prvacima.

Objavljen je Student Esports Tournament Aftermovie

Uz natjecateljsko uzbuđenje, Student Esports Tournament objavio je svoj službeni aftermovie, prikazujući najbolje trenutke iz 5. sezone. Video daje sveobuhvatan prikaz atmosfere turnira i nudi obožavateljima pogled u svijet sveučilišnog esporta u Hrvatskoj. Aftermovie se može pogledati na službenom YouTube kanalu turnira i drugim platformama društvenih medija.

Više od samo natjecanja u igrama

UNIVERSITY Esports Masters nije samo natjecanje; to je projekt koji također koristi esport kako bi razvio profesionalne vještine sudionika, zahvaljujući obrazovnom programu temeljenom na radionicama koje vode stručnjaci iz različitih sektora. Ova podrška pruža studentima nove koncepte i znanja koja će ih pripremiti za buduće karijere.

Spomenuti rast ove industrije otvara ogroman i raznolik tržište rada, s različitim ulogama koje treba popuniti i mnogim prilikama za mlade ljude koji žele razviti karijeru u ovom sektoru.

Sve najnovije vijesti iz natjecanja mogu se pratiti putem njegovih društvenih mreža, a prijenos će se održati na njegovom službenom Twitch kanalu.

Služebene streamova UEM kvalifikacija na Student Esports Tournament Twitch kanalu omogućuju nam: Nescafe 3u1, EPOCH i Good Game Shop.