Pretraga

Kreće studentsko kulinarsko natjecanje: Evo kako se možete prijaviti

A- A+

Održava se još jedno izdanje kulinarskog natjecanja Brocoola koje pruža jedinstvenu priliku studentima da pokažu svoje kulinarske sposobnosti, kreativnost i strast prema kuhanju kao i znanje i interes za pripremu nutritivno kvalitetnog, a jednostavnog obroka. Glavni cilj eSTUDENTovog projekta Broocola koje održava tim Popularizacija znanosti je zainteresirati i educirati mlade o vlastitom zdravlju i pravilnoj prehrani.

Foto: eStudent

Fokus natjecanja je i ove godine upravo na zdravlju i prehrani, a sve to uz šarenu i ukusnu notu. Natjecanje se sastoji od online dijela u kojemu sudionici snimaju kulinarski video koji prati glavni zadatak i temu te od dijela koji se održava uživo, u kojem se pet najbolje plasiranih kandidata natječe za pobjedu kuhajući u profesionalnoj kuhinji.

Ovogodišnja tema “Boje na oko” potiče mlade kuhare da istraže različite boje hrane i njihovu nutritivnu vrijednost. Sudionici biraju tri ili više namirnica uz pomoćne namirnice te s njima moraju osmisliti jelo koje sadržava barem tri šarene boje (crvena, žuta, narančasta, plava, zelena, ljubičasta, roza).

Natjecanje donosi razne nagrade u različitim kategorijama, 10 najboljih sudionika biti će nagrađeno, a najkreativniji i najbolje snimljeni video bit će posebno istaknuti te također nagrađeni.

No, prava uzbuđenja tek slijede! Pet najboljih  sudionika imat će priliku sudjelovati u završnici natjecanja koja će se održati 13. travnja.

U završnici uživo, svaki od pet finalista dobit će mystery box. Ovaj tajanstveni box sadržavat će raznovrsne namirnice potrebne za pripremu jela. Sudionici će se suočiti s izazovom da na licu mjesta osmisle i pripreme jelo koristeći namirnice iz mystery boxa.

Tko će se najbolje snaći? Tko će osvojiti srca žirija i publike?

Kako i kada se prijaviti?

Prijave za online dio natjecanja otvorene su od 6. ožujka do 25. ožujka kako bi svi zainteresirani imali priliku sudjelovati.  Prijaviti se možete putem linka.

Studentsko kulinarsko natjecanje Brocoola nije samo natjecanje, već i prilika za učenje, zabavu i stvaranje trajnih uspomena. Pridružite nam se u ovoj kulinarskoj avanturi i pokažite da zdrava hrana može biti i ukusna i šareno privlačna!

Ovaj projekt, kao i mnogi drugi ne bi bio moguć bez naših partnera, a ovogodišnji partneri su Bolton, TIM ZIP i Veleučilišta Aspira kao i bez prijatelja projekta, poduzeća A1, Abelo, ArtiZanat, bio&bio, BITE ME, Cloud&Co., Curaprox, Flixbus, Gorenje, Gruntek, Heli Space, Hoću knjigu, Izazov Tours, Kazalište Kerempuh, Kopački rit, Kuhaona, Kupa Sports, L’Oreal, Lav Art studio, Makronova, Ožujsko Pub Maksi, Peaches & Cream Bar, Polleo Sport, Ranch Terra, Soccnjak, Talvi putovanja, Teatar EXIT, The Old Lock Up, Umjetnički studio RUKE, Volim ljuto, Yamaha Music School Zagreb, Zipline pazi medo i ZMAG.

Saznaj više!

Za dodatne informacije o eSTUDENT projektima posjeti našu web stranicu ili nas pronađi na društvenim mrežama – Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok i YouTube. Prijavom na naš newsletter redovito ćeš primati obavijesti o aktivnostima Udruge.