Pretraga

Najnoviji esport naslov fakultetske lige držao je gledatelje na rubu njihovih mjesta, a stanje na ljestvici još je uvijek neizvjesno

A- A+

Najpopularnija fakultetska esport liga bliži se svome kraju, a kao pretposljednja disciplina odigrala se ujedno i najnovija igra ove sezone, popularni FPS naslov – Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ili skraćeno nazvan R6. Iako se publika SET-a s ovim FPS naslovom susrela po prvi puta, ekipe su pokazale da im virtualna bojišta Rainbow Six Siegea nikako nisu nepoznanica.

Foto: SET

Kroz gotovo tjedan dana streamova, neki od najpoznatijih tehničkih fakulteta diljem Hrvatske, točnije njihove esport sekcije, priredili su nam pravu predstavu. S obzirom na to da se radi o potpuno novoj disciplini bilo je teško definirati očekivanja. Iako je Rainbow Six Siege još jedan u nizu FPS naslova četvrte sezone SET-a, stil igre, dinamika, aim i taktike potpuno se razlikuju od sličnih igara s popisa pa je bilo teško zaključiti hoće li timovi koji su dobri u CS:GO disciplini poput Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu i Visokog učilišta Algebre ili PUBG eksperti s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT) ili Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) biti podjednako dobri i u R6 naslovu.

Kao jedni od favorita od samoga starta postavila se ekipa s Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina. Dokazali su da Summoner’s Rift nije jedini battleground kojim vladaju i pokazavši apsolutnu dominaciju, svoj put do R6 finala prošli su kroz upper bracket uz svega jedan poraz. Njihovi protivnici, a na kraju i osvajači discipline lige S bili su natjecatelji s Algebre. Svoj prvi meč izgubili su od na kraju treće plasirane ekipe s FER-a, ali kroz “lower bracket run” vratili su se jači, osvetili FER-ovcima s dominantnom serijom i pobjedom od 2:0 u finalu lower bracketa. Konačnom pobjedom protiv FOI-a u velikom finalu discipline zasjeli su i na prvo mjesto u ukupnom poretku kojeg pred posljednju disciplinu dijele s FERIT-om. Kao najbolji igrač istaknuo se Algebrin Fran Kukovičić, poznatiji kao Cookiqe, koji je zavidnom statistikom svojoj ekipi osigurao prvo mjesto, a sebi MVP titulu discipline.

Situacija u ligi A bila je nešto manje neizvjesna, a na prvom mjestu našla se ekipa Sveučilišta Sjever. Potpunom dominacijom kroz lower bracket dokazali su da im najnoviji SET naslov
nije stran i osigurali su prvo mjesto discipline. Iza njih našla se ekipa s Tehničkog fakulteta u Rijeci, a treće mjesto je pripalo Fakultetu prometnih znanosti.

Za voditeljskim stolom našao se i dosad neviđeni dvojac. S jedne strane jedan od glavnih producenata SET natjecanja Ivan Kovačić “Kova”, a s druge strane u ulozi i voditelja, ali i observera, osobe koja upravlja kamerom gameplaya i prikazuje sve najbitnije trenutke igre uživo, Ante Medić “Med1cz”, jedno od najpoznatijih imena svjetske R6 esport scene.

Kao što je već spomenuto, četvrta sezona Student Esports Tournamenta bliži se svome kraju. Stanje na tablici je prilično neizvjesno, a pobjednika će odlučivati virtualne mape posljednje discipline, PUBG-a.


Rezultate, kao i sve ostale informacije, možete pratiti na službenim društvenim mrežama SET-a: Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Twitch, web stranica.