Pretraga

Održan drugi kviz u studentskoj organizaciji: Nagrade dobilo nekoliko ekipa

A- A+

Dana 9. svibnja u 19.30 sati u klubu Sax! održano je drugo izdanje kviza znanstveno-popularne tematike pod nazivom Raspad siSTEMa. Kviz je organizirao eSTUDENTov tim Popularizacija znanosti. Veliki broj studentskih ekipa između 2 i 4 člana pokazalo je svoje izvrsno znanje STEM područja te ispunilo prostorije kluba smijehom i razmišljanjem.

Foto: eStudent

Sami studenti ocjenjivali su listiće svojih susjeda između dva kruga pitanja, a u istom periodu održano je malo natjecanje u brzopoteznim pitanjima između predstavnika nasumično izvučenih ekipa. Osim pitanja iz znanosti, matematike, inženjerstva i tehnologije, prisutni su odgovarali i na kratak blok pitanja o pop-kulturi čiji je zaštitni znak bila Penny iz popularne serije Teorija velikog praska.

Iznimno bogate nagrade dobile su tri najbolje plasirane ekipe te predzadnja ekipa.

Jan Dragašević, jedan od natjecatelja i student 4. godine Fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu otišao je s iznimno pozitivnim dojmovima:

– Kviz je bio zakon, krenulo je s lakšim pitanjima, ali je brzo postalo zanimljivije. Bili smo 5. Moglo je biti i bolje, ali smo se odlično zabavili. Anagrami i rebusi su bili dobar dodatak klasičnim kvizaškim pitanjima. Ako će se slični kvizovi ponavljati, sigurno dolazimo, pogotovo kad se radi o STEM tematici. Atmosfera je sveukupno bila opuštena uz odličnu glazbu i zabavne voditeljice, rekao je.

Ništa lošije dojmove nije imao ni Tomislav Novak, student 1. godine diplomskog studija Matematika i računarstvo na PMF-u i član kvizaške ekipe Malo c.

– Kviz je bio zanimljiv i prikladan za naše područje interesa. Bili smo treći, vrlo smo zadovoljni plasmanom i dobili smo jako simpatične nagrade koje su nam se jako svidjele. Svidio mi se princip dvoboja na kvizu koji su igrali predstavnici dvaju nasumičnih ekipa. Sama pitanja bila su vrlo kreativna. Veselimo se održavanju još ovakvih kvizova jer smo STEM studenti pa nam je ovakav kviz blizak i privlačan, poručio je Tomislav.

Zahvaljujemo se svim sponzorima kviza na omogućenim nagradama: Burger & Beer Bar Mrav, ClueGo Escape Room, Dvor Veliki Tabor, Klub Sax!, Pizza Hut, Rakije Perković, Teatar EXIT, Tehnički muzej Nikola Tesla, Top Stil LMS, Zags Caffe.

Saznaj više!

Ako želite saznati više o ovome i ostalim projektima koje eSTUDENT  provodi, posjetite njihovu web-stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite ih na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Linkedlnu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na njihov newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.