Pretraga

Poduzetništvo za mlade: Završen je još jedan Presentation skills u Varaždinu

A- A+

Društveni projekt edukativnog karaktera Presentation skills, u organizaciji eSTUDENTovog tima Mreža iz Varaždina i ovu godinu je uspješno realiziran. Projekt je bio sastavljen od brojnih predavanja na kojima su studenti imali priliku čuti kako ostvariti svoje poslovne ideje i predstaviti ih drugima. Detalje o predavanjima i iskustva studenata možete pročitati u nastavku.

Foto: eStudent

20. ožujak – David Macan – Kreativno razmišljanje i inovacije u prezentacijama 

David Macan svojim je predavanjem otvorio ovogodišnje izdanje projekta, a na njemu je objasnio studentima važnost dobre prezentacije te što je sve naučio kreirajući prezentacije od studentskih dana do sada. Svaka publika zahtijeva drugačiju prezentaciju i treba dobro paziti za koga se radi prezentacija. Osvrnuo se na svoje početke u poduzeću Zero Molecule kao i na početak Airbnb-a i jednostavnosti koja je privukla investitore. Neizbježna tema bila je umjetna inteligencija i njen utjecaj na izradu prezentacije te potencijalne poteškoće koje može donijeti.

22. ožujak – Smart Garden Systems (Josip Lukešić i Andrej Penić) – Od ideje do pitcha: Prezentiranje projekata investitorima

Startup Smart Garden Systems čija je priča započela u studentskoj sobi u Rijeci predstavili su osnivači Josip Lukešić i Andrej Penić. Studentima su opisali svoj početak i put do prve uspješne suradnje, a kako su rekli, ključ uspjeha je nikada ne odustajati i iskoristiti svaku priliku koja se nudi. Sa svojim proizvodima obilazili su brojne sajmove u Europi gdje su osvajali nagrade i stvorili brojne kontakte koji im danas koriste u ostvarenju što uspješnijeg poslovanja. Iako su tek na početku svog puta, ostvarili su puno toga i učili na vlastitim greškama.

Andrej Penić, osnivač Smart Garden Systems-a:

“Odlučili smo doći na Presentation Skills, jer smatramo da je naša priča inspirativna za studente s obzirom da smo i sami započeli upravo kao studenti, a većinu toga smo sami napravili te i dalje sami radimo. Suradnja s eSTUDENTom je bila ugodna, nadamo se da smo ispunili očekivanja i radujemo se ponovnom susretu.”

Sanja Jagodić, FOI, ekonomika poduzetništva, istaknula je:

“Predavanje mi se svidjelo i bila je inspirativna priča, čula sam svašta novo i shvatila da je svašta moguće i da je trud najvažniji.”, a Tihana Hrgs, s istog fakulteta objasnila je razlog svog dolaska:  “Predavanje mi se svidjelo zato što planiram otvoriti svoje poduzeće, naučila sam kako uopće započeti nešto svoje. Mislim da će mi predavanje uvelike koristiti u budućnosti.”

25.ožujka – Marina Klačmer Čalopa i Katarina Pažur Aničić – Umrežavanje: Umijeće izgradnje profesionalnih veza

Predavačice Marina Klačmer Čalopa i Katarina Pažur Aničić opisale su što je to umrežavanje te koliko je važno za budućnost. Danas postoje brojni načini umrežavanja – putem tjedna karijera, konferencija i radionica… Upravo na takvim manifestacijama uspostavljaju se kontakti koji uvijek dobro dođu. Objasnile su studentima kako je važno dati priliku svakoj osobi i svakom projektu jer se na kraju može ispostaviti da je baš ta osoba ili taj projekt ključan za daljnji razvoj karijere.

28. ožujka – Nina Begičević Ređep: Case Study: Od studenta do poduzetnika 

Na posljednjem predavanju  Nina Begičević Ređep objasnila je da, kako bi od studenta postali uspješan poduzetnik, važno je biti interdisciplinaran i pratiti lance vrijednosti na području regije. Također je bitan faktor potpora države, a ta potpora može biti pravna, financijska, prostorna ili u obliku mentoriranja. U svaki projekt mora se ići korak po korak: predinkubacija, inkubacija, poslovni oblici, razvijeniji poslovni oblici te svaki od tih koraka ima svoj vremenski okvir od kojih šest mjeseci traje upravo predinkubacija. Za to vrijeme traje istraživanje svih prilika i mogućnosti i načina na koje se sve ideje trebaju realizirati.

Sa završetkom predavanja “Case Study: Od studenta do poduzetnika” uspješno je priveden kraju i ovogodišnji projekt Presentation Skills.

Saznajte više!

Ako želite znati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.