Pretraga

Prijavi se i osiguraj svoje mjesto na LUMEN Engineering radionicama!

A- A+

LUMEN Engineering jedinstveno je i edukativno natjecanje u Hrvatskoj u izradi praktičnih  rješenja iz područja elektrotehnike te je njegov cilj poticanje studenata na samostalno razvijanje vlastitih, kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava.

Foto: eStudent

Uz pomoć partnera natjecanja u svibnju pripremamo nove LUMEN Engineering radionice, a prva od dvije planirane je Dicy radionica. Radi se o izradi simulacije kockice za društvene igre u elektroničkom izdanju. Radionicu će na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 20. svibnja voditi dugogodišnji prijatelj projekta Davor Cihlar. Radionica će se održati u dvorani A-211 u 17:30 sati.

Sudionici će na vrlo jednostavan i zanimljiv način naučiti osnove lemljenja popularnih komponenata za površinsku montažu – SMD.

No, osim što će izraditi samu kockicu, imat će priliku naučiti i osnove programiranja jednostavnog mikrokontrolera pod nazivom ATTiny. Tako će isprogramirati kockicu koja prikazuje brojeve od 1 do 6 poput prave. Sudionici će moći zadržati kockice koje su izradili na radionici.

Broj mjesta je ograničen stoga brzo ulovi svoje mjesto na ovom linku.

Druga po redu radionica ovaj mjesec pod nazivom Komunikacijski protokoli u embedded okruženju – I2C, održat će se 22. svibnja od 18.30 do 20.30 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A-201. Predavači radionice su Toni Marinković i Borna Barišić iz GlobalLogica.

Fokus i primjeri su temeljeni na I2C komunikacijskom protokolu. Studenti će biti raspodijeljeni u grupe po 4-5 polaznika i dobiti jedan STM32 mikrokontroler po grupi. Kroz predavanje će se objasniti osnove I2C protokola i prezentirati primjer komunikacije STM32 mikrokontrolera s LCD ekranom. Studenti će dobiti pripremljen programski kod koji će biti potrebno modificati te pronaći i ukloniti namjerno postavljene greške kako bi omogućili komunikaciju između uređaja.

Od studenata se očekuje da unaprijed instaliraju potrebne programe kako bi na radionici mogli nesmetano sudjelovati, a detalje će dobiti prije radionice.

Maksimalni broj sudionika je 20 stoga na vrijeme rezerviraj svoje mjesto, a prijaviti se možeš na ovomlinku.

Saznaj više!

Ako želite saznati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.