Pretraga

Prijavi se i osiguraj svoje mjesto na LUMEN Engineering radionici!

A- A+

LUMEN Engineering jedinstveno je i edukativno natjecanje u Hrvatskoj u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike te je njegov cilj poticanje studenata na samostalno razvijanje vlastitih, kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava.


Uz pomoć partnera natjecanja u svibnju pripremamo nove LUMEN Engineering radionice, a prva od dvije planirane, pod nazivom Komunikacijski protokoli u embedded okruženju – I2C, održat će se 8. svibnja od 17-19 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A-201.

Fokus i primjeri su temeljeni na I2C komunikacijskom protokolu. Studenti će biti raspodijeljeni u grupe po 4-5 polaznika i dobiti jedan STM32 mikrokontroler po grupi. Kroz predavanje će se objasniti osnove I2C protokola i prezentirati primjer komunikacije STM32 mikrokontrolera s LCD ekranom. Studenti će dobiti pripremljen programski kod koji će biti potrebno modificati te pronaći i ukloniti namjerno postavljene greške kako bi omogućili komunikaciju između uređaja.

Od studenata se očekuje da unaprijed instaliraju potrebne programe kako bi na radionici mogli nesmetano sudjelovati, a detalje će dobiti prije radionice. Maksimalni broj sudionika je 20 stoga na vrijeme rezerviraj svoje mjesto, a prijaviti se možeš na ovom linku.

Saznaj više!
Ako želite saznati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.