Pretraga

Škola budućnosti u privatnoj gimnaziji? Zašto ne?!

A- A+

Školska godina 2022./2023. donijela je Privatnoj gimnaziji Marul sudjelovanje u Školi budućnosti. Putem online mentoriranja učenici dobivaju širok spektar znanja o umjetnoj inteligenciji koji će primijeniti u svojem budućem obrazovanju.

Privatna gimnazija Marul

Foto: Privatna gimnazija Marul

Privatne gimnazije u našem društvu često imaju određenu vrstu reputacije. Gimnazija Marul od svog osnutka pokušava tu reputaciju poboljšati te već dulji niz godina to uspješno radi.

Osim što pruža odabir smjera gimnazijskog obrazovanja, odnosno pri upisu učenici biraju između općeg i prirodoslovno-matematičkog smjera, od ove školske godine uči se i o robotici te umjetnoj inteligenciji. Projektom Škole budućnosti by Stemi & Infobip & A1 Hrvatska uključili smo se u jedan od inovativnih STEAM programa pomoću kojeg učenici rade na praktičnim projektima.

Školska godina 2022./2023. prekretnica je u našoj školi posebno zbog izrade chatbotova u kojoj sudjeluju svi učenici prirodoslovno-matematičkog smjera. Učeći o umjetnoj inteligenciji našim učenicima omogućujemo susret s granom računalne znanosti koja se bavi razvojem inteligentnih alata koji uče kao ljudi. Izradom chatbota učenici dobivaju širok spektar znanja poput strojnog učenja, internet of thingsa te uče na koji način računala sama uče, kako reagiraju u određenim situacijama i kako sama planiraju ili rješavaju određene zadatke.

Osim što se učenje odvija u učionici, odvija se i online putem uz stručne inženjere poznatih tehnoloških tvrtki koji su cjelodnevna podrška kako nastavnicima koji mentoriraju učenike tako i samim učenicima. Iako kraj projekta znači kraj sudjelovanja na ovakvom obliku učenja, veselimo mu se zbog okupljanja škola i tehnoloških tvrtki na godišnjoj konferenciji. Kroz online edukacije međusobno smo se upoznali s velikim brojem škola iz različitih krajeva Republike Hrvatske pa se zato veselimo i upoznavanju uživo!

Privatna gimnazija Marul

Foto: Privatna gimnazija Marul


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.