Pretraga

Student Esports Tournament ulazi u treću sezonu s nagradnim fondom od 12.600 eura!

A- A+

Uskoro počinje nova sezona Student Esports Tournamenta, popularnog esport turnira za studente obrazovnih institucija tehničkog karaktera iz cijele Hrvatske!

Nakon uspješno odrađene druge sezone Student Esports Tournamenta, ili skraćeno – SETa, uskoro počinje dugo očekivana treća sezona. U novoj sezoni očekuju nas novi natjecatelji, novi esports naslov, te najveći nagradni fond do sada!

Ovaj popularni turnir za studente obrazovnih institucija tehničkog karaktera, u organizaciji Good Game Globala, svojim konceptom razlikuje se od većine esport turnira. Čak 16 timova natjecatelja, podijeljenih u dvije lige, S i A ligu, pokušat će se dokazati kao jedni od najboljih natječući se u pet esport naslova. Naime, šest predstavnika svake institucije ima prilike pokazati svoje vještine i talent u raznim žanrovima esporta za priliku da osvoje vrijedne nagrade rezervirane samo za najbolje. Ovogodišnji fond nagrada iznosi čak 12.600 eura, a najbolje nagrade odnosi tim koji je za vrijeme trajanja turnira osvojio najveći ukupni broj bodova igrajući svih pet igara.

Naslovi igrica nove sezone SET-a

U novoj sezoni, ljubitelji esporta imaju prilike gledati natjecanje u već dobro poznatim esport naslovima na programu SET-a, poput Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Rocket League i PUBG: Battlegrounds. Novitet turnira igra je koja zamjenjuje Valorant iz druge sezone, a riječ je o Assetto Corsa Competizione, prvoj trkačkoj igri na SET-u. 

Esport naslov u kojem će natjecatelji imati prilike ugrabiti prve bodove turnira je League of Legends, koji započinje 26. listopada, praćen Rocket Leagueom 15. studenog, Counter Strike: Global Offensive-om 24. studenog, Assetto Corsa Competizione-om 6. prosinca, te posljednjim PUBG: Battlegrounds-om 15. prosinca. Streamove možete pratiti na YouTube i Twitch kanalima turnira s početkom u 18 sati, a sve novosti o rasporedu turnira na službenoj web stranici SET-a.

Nove institucije na SET-u:

U S ligi sudjeluju obrazovne institucije koje smo imali prilike vidjeti i u prošloj sezoni turnira poput: Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra. Prvu priliku pokazati se najboljima imaju dva fakulteta, Tehnički Fakultet u Puli i Fakultet Informatike u Puli, koji su ostvarili najbolji plasman A lige u prethodnoj sezoni.

U A ligi također možemo vidjeti promjene u postavi pojavom dvije nove institucije na turniru, Filozofski Fakultet Zagreb – Odsjek za informacijske znanosti i Veleučilište u Bjelovaru, povečavajući broj uključenih gradova na čak devet. Ostalih 6 institucija A lige uključuju: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Sveučilište Sjever, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Veleučilište Velika Gorica.

Kako bi izvedba SET-ove treće sezone bila još bolja nego njene prethodnice pobrinuli su se Superology, Raw Fury, Nanobit, Notch i AdScanner, te Mikronis, Logitech, Podravka, White Shark i Samsung čiji su proizvodi dio SET-ovog dosad najvećeg nagradnog fonda. 

Izvlačenje parova za treću sezonu SET-a održat će se 20. listopada s početkom u 18 sati, a gledatelji će imati prilike popratiti i Counter-Strike: Global Offensive showmatch između pobjednika druge sezone SET-a, TVZ-a i Superology tima. Za više informacija o rasporedu turnira i streamovima posjetite službenu stranicu SET-a ili profile SET-a na društvenim mrežama. U nastavku pogledajte video najavu treće sezone Student Esports Tournamenta!

Web stranica: 

https://studentesportstournament.com/

Društvene mreže SET-a:

Instagram – https://www.instagram.com/studentesportstournament/ 

Facebook – https://www.facebook.com/studentesportstournament 

Twitter – https://mobile.twitter.com/studentesports 

YouTube – https://www.youtube.com/c/StudentEsportsTournament 

Twitch – https://www.twitch.tv/studentesportstournament