Pretraga

Studenti psihologije, evo sjajne prilike za praksu: Društvo studenata poziva na volontiranje

A- A+

Zamislite da možete proširiti svoje horizonte u području psihologije izvan dosadnih predavanja i suhoparnih skripti, dok istovremeno gradite svoje vještine i razvijate se kao osobe. To je upravo ono što nudi ‘Psihomnia’, studentska udruga koja okuplja studente psihologije u Hrvatskoj. Za volontiranje se možete prijaviti do 16. listopada, a o njihovim projektima pročitajte u nastavku.

Foto: Psihomnia

Dok studiraš psihologiju, možeš naići na brojna uzbudljiva područja, ali često nedostaje prilika za stvarno iskustvo i osobni rast. Udruga ‘Psihomnia’ otvara vrata za sve studente psihologije, ali i studente srodnih struka, omogućujući im da se u sigurnom okruženju za učenje upuste u željeno područje što će im pomoći da postanu bolji stručnjaci, dok istovremeno rade na značajnim projektima.

Udruga koja okuplja studente iz cijele Hrvatske

Psihomnia je studentska udruga koja okuplja studente psihologije iz cijele Hrvatske, te u njenom radu sudjeluju studenti iz Osijeka, Zagreba, Rijeke pa sve do Zadra i Splita. Njihov cilj je promicati znanje, istraživanje i razvoj u području psihologije, kao i poticanje suradnje među studentima psihologije u cijeloj Hrvatskoj.

Nastojimo stvoriti poticajno okruženje u kojem studenti mogu razvijati svoje vještine, razmjenjivati ideje i istraživati raznolike aspekte psihologije, rekla je Iva Kosovel, potpredsjednica Udruge.

Psihomnia svoje ciljeve ostvaruje kroz razne projekte i aktivnosti u kojima je moguće sudjelovati. Projekt od najvećeg utjecaja na društvo je PsiHelp. PsiHelp je projekt za očuvanje mentalnog zdravlja građana, a jedan od najvažnijih ciljeva je olakšati pristup psihološkoj pomoći, što ostvaruje kroz dostupnu bazu licenciranih psihoterapeuta na web aplikaciji projekta.

Svako ljeto održava se Istraživačka ljetna škola za vrijeme koje se studenti psihologije iz cijele Hrvatske povežu u timove i zajedno s dodijeljenim mentorom rade na vlastitim, najčešće prvim, istraživanjima.

Kako bi se dodatno potaknulo povezivanje studenata svake akademske godine provodi se i projekt Psiholog Buddy kojim se potiče povezivanje studenata različitih studijskih programa psihologije te potiče suradnja i prijateljstva među studentima psihologije u Hrvatskoj.

Prošlo ljeto prvi su puta održane i Filmske večeri, a služe edukaciji javnosti o važnim psihološkim temama i smanjenju stigme prema osobama s psihičkim poremećajima.

Volontiranje u Psihomniji omogućilo mi je da razvijem ponajprije vještine vođenja, vještine timskog rada i organizacije događaja. Kroz taj proces upoznala sam mnoge inspirativne mlade ljude i stvorila trajna poznanstva i prijateljstva, rekla je Ivona Smijulj, predsjednica Udruge.

Od teorije do prakse: Praktična primjena znanja u Psihomniji

Psihomnia svojim članovima pruža priliku da u stvarnom svijetu primijene teorijsko znanje kroz različite projekte i aktivnosti unutar pojedinih timova.

Oni koji jednog dana žele raditi u organizacijskoj psihologiji mogu se pridružiti HR timu koji nudi istraživanje područja u praksi kroz osmišljavanje i provođenje strategije za selekciju novih članova, provođenje intervjua, rada na održavanju zadovoljstva članova te povezivanju članova. HR tim je dio udruge koji je zadužen za njezine ljudske resurse i koji pruža praktičnu primjenu znanja stečenog na kolegijima organizacijske psihologije.

Tijekom mandata sam imala priliku upoznati se sa studentima psihologije iz cijele Hrvatske te kroz razne projekte sudjelovati u procesima poput provođenja selekcijskog intervjua i izrade interne ankete zadovoljstva članova, izjavila je Maria Horvat, članica HR tima.

Oduvijek te zanimalo kako ljudi reagiraju na određene podražaje i kako se oblikuju njihovi stavovi i percepcija kroz marketinške poruke? Uz razumjevanje teorija i koncepata psihologije marketinga primjeni ih izravno u praksi u Marketing & PR timu koji ti pruža mogućnost da u teoriji i praksi istražiš brojna polja psihologije marketinga i odnosa s javnošću – sve od digitalnog marketinga, psihologije medija i masovne komunikacije pa do odnosa s javnošću te psihologije oglašavanja.

Ovo iskustvo nije samo obogatilo moje znanje o marketingu i PR-u, već mi je pružilo i vrijedne vještine vođenja tima, komunikacijske vještine, upravljanje projektima, rješavanje problema – sve one vještine koje su ti potrebne u daljnjem profesionalnom razvoju, rekla je Stela Mutavdžija, voditeljica Marketing & PR tima.

Ako te zanima kako pronaći sponzore, komunicirati s njima, izraditi financijske planove i razvijati ideje za prikupljanje sredstava, naš financijski tim te treba. Ove vještine nisu korisne samo unutar udruge, već će ti pomoći u mnogim aspektima svakodnevnog života. Bit ćeš bolje pripremljen/a za upravljanje vlastitim financijama, donošenje pametnih odluka o troškovima i osiguranje da resursi budu optimalno iskorišteni.

Kao voditeljica tima, imala sam priliku izbrusiti svoje vještine rukovođenja i organiziranja. Osim toga, ovo iskustvo mi je omogućilo da upoznam predivne ljude iz cijele Hrvatske s kojima dijelim brojne interese, kazala je Iva Vlašić, voditeljica Tima za financije.

Ako se u slobodno vrijeme baviš proučavanjem ljudskih vizualnih preferencija, percepcije boja i svega ostalog što čini zadovoljavajuće iskustvo nekog korisničkog sučelja, Web tim ti pruža mogućnost istraživanja i primjene upravo tog područja – psihologije dizajna te dizajna korisničkog sučelja i iskustva, poznatijeg kao UX/UI dizajna.

Pridruživanje velikoj mreži studenata iz cijele Hrvatske

Prijave za nove volontere su trenutno otvorene i prilika je to koju jednostavno ne želiš propustiti! Jesi li u potrazi za kvalitetnim načinom kako iskoristiti svoje slobodno vrijeme? Želiš li stjecati radno iskustvo koje će ti biti neprocjenjivo kad kreneš tražiti posao?

Kroz volontiranje u Psihomniji, ne samo da ćeš proširiti svoje vještine i kompetencije, već ćeš osnažiti svoje samopouzdanje i uvjerenje u vlastite sposobnosti. S nama ćeš stvarati vrijedne uspomene i stjecati nova prijateljstva. Najbolje od svega je da volontiranje neće narušiti tvoje obaveze na fakultetu ili druge dnevne aktivnosti. Radimo zajedno, prilagođavamo se tvom rasporedu i osiguravamo da tvoje iskustvo bude produktivno, ali i ugodno.

Prijavi se putem linka do subote, 16. listopada u 23:59. Čekamo te!