Pretraga

Studenti savjetuju: Kako pobijediti na najvećem studentskom natjecanju u regiji?

A- A+

LUMEN platforma predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u okviru studentske udruge eSTUDENT, a kako pobijediti na LUMEN natjecanju možete saznati u najnovijem podcastu.

Foto: eSTUDENT

Najnoviju epizodu podcasta LUMEN možete pogledati u nastavku.


Prijavljeni studenti mogu se natjecati u četiri područja, a to su:

LUMEN Business predstavlja vodeće studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih izazova u Hrvatskoj i širem regionalnom području. Svoj primarni cilj postiže promicanjem suradnje između proaktivnih studenata i poslovnih subjekata. Sudionici, kroz analizu i rješavanje stvarnih poslovnih problema, dobivaju priliku primijeniti stečena teorijska znanja u stvarnom poslovnom okruženju. Prijave su otvorene do 24. 1. 2024. putem linka.

LUMEN Data Science natjecanje je usmjereno na dubinsku analizu podataka i kreiranje rješenja za Big Data. Sudionici koriste analitičke metode i tehnike obrade obimnih strukturiranih i nestrukturiranih podataka kako bi razvili inovativna rješenja za nagradni zadatak. Prilikom rješavanja zadatka, primjenjuju raznolike statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetnu inteligenciju. Prijave na natjecanje moguće su do 26. 1. 2024., a prijaviti se možete putem ove forme.

LUMEN Development predstavlja najveće studentsko natjecanje u stvaranju web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj, nastalo kao nasljednik App Start Contesta. Svrha natjecanja je primijeniti stečeno znanje, demonstrirati programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknuti u domeni tržišta rada. Savjeti i komentari tih stručnjaka pružaju važnu podršku natjecateljima u razvoju njihovih aplikacija, a prijaviti se možete putem linka do 10. 2. 2024.

LUMEN Engineering edukativno je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo je jedinstveno u Hrvatskoj. Cilj natjecanja je poticanje studenata na samostalno razvijanje vlastitih kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Natjecateljski timovi natječu se u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema koje odabiru i financijski potpomažu partneri projekta. Prijavnicu možete ispuniti na linku sve do 26. 1. 2024.

Sudjelovanjem na ovim natjecanjima, studenti ne samo da unapređuju svoje vještine u određenom području, već postaju i stručniji i konkurentniji kandidati za buduće poslovne prilike.

U aktualnom podcastu o LUMEN natjecanju možete poslušati iskustva i savjete prošlogodišnjih natjecatelja. Kao što su oni naveli, poanta samog natjecanja nije nužno pobijediti, već pružiti studentima savršenu priliku usavršavanja, prakse, mentorstva i networkinga. LUMEN natjecanje prilika je za okušati se u izazovima, svoje stečeno fakultetsko znanje upotrijebiti na realnom projektu i napraviti nešto “svoje” te izaći iz zone komfora jer tada događaju najveći uspjesi.

Saznajte više!

Za više informacija o svakom od LUMEN natjecanja ili samom eSTUDENTU posjeti našu web stranicu. Također, prati nas i na društvenim mrežama – Facebook, Instagram, TikTok, YouTube i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti, pretplati se na naš newsletter.