Pretraga

Završeni su V. dani karijera Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

A- A+

Donoseći sa sobom obilje inspirativnih priča s tržišta rada i korisnih savjeta za studente prava, javne uprave i poreznog studija, dani karijera održani su od 26. veljače do 1. ožujka 2024. godine u zgradi Fakulteta u Ćirilometodskoj ulici 4.

Foto: Pravni fakultet Zagreb

Dane je otvorio dekan Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Ivan Koprić. U sklopu dana karijera razmatrane su brojne teme, uključujući tehnološke izazove, kao i specifičnosti karijera u sudstvu, odvjetništvu, trgovačkim društvima, institucijama Europske unije, organizacijama za ljudska prava, javnim službama, državnoj upravi, nezavisnim regulatorima te lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Posebne panel diskusije ”Znanja i vještine studenata javne uprave za rad nakon studija” i ”Karijera u poreznoj struci za rad nakon studija”, bile su posvećene zanimanjima u javnoj upravi, u okviru kojih su studenti mogli čuti vrijedne primjere iz prakse.

Dekan Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Ivan Koprić, istaknuo je važnost dana karijera za informiranje studenata i diplomanata o potrebama institucija i ureda u kojima se zapošljavaju naši završeni studenti, kao i o potrebnim vještinama za različita područja rada, za predstavnike tih institucija i ured koji u neposrednom kontaktu sa netom diplomiranima ili onima koji su pred diplomom mogu promovirati dobre strane zapošljavanja u njima te čak izvršiti početnu selekciju mogućih kandidata za zapošljavanje te, napokon, za Fakultet, koji time postaje mjesto okupljanja, jačanja zajednice svojih bivših studenata te razvoja svih profesija koje se obrazuju na Fakultetu. Ovi se napori Fakulteta usustavljuju te se uz stalno informiranje članova alumni zajednice i održavanje dana karijera, razvija i mentorstvo u pravnoj i drugim srodnim strukama, a formirana je i platforma, tj. novi portal Provis – Alumni klub za oglašavanje potreba za kadrovima svih ureda i institucija koje su za to zainteresirane. Naglasio je da je odabir područja buduće karijere jako važan kako bi se u radu ostvario ne samo profesionalni razvoj i uspjeh, nego i osobno zadovoljstvo svakog našeg završenog studenta.

Sudjelovanje uspješnih studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu pokazalo je važnost dana karijera kako za studente i diplomante, tako i za sedamdesetak predstavnika ureda i institucija koje su zainteresirane za njihovo zapošljavanje, koji su sudjelovali u programu. Uz to, Career Speed Dating omogućio je individualne razgovore studenata i diplomanata s predstavnicima ureda i institucija koji su poslali svoje predstavnike. Atmosfera s više opuštenosti tijekom dana karijera omogućuje studentima da se bolje predstave i pokažu svoje sposobnosti.

U organizaciji i izvedbi programa, uz ostale zaposlenike Fakulteta, sudjelovala je Ivana Karaman Jurić iz Alumni zajednice Pravnog fakulteta u Zagrebu, a u organizaciju i izvedbu Career Speed Dating razgovora uključili su se i volonteri udruge Meritokrat. Dani karijera za socijalni rad i socijalnu politiku održat će se zasebno.

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu zahvaljuje svim gostima, predavačima i predstavnicima ureda, tijela, organizacija, ustanova i drugih poslodavaca na odazivu i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom pridonesu danima karijera.