Pretraga

10 stvari koje razumiju samo oni koji nemaju neta pri kraju mjeseca

A- A+

Znaš ono kad je kraj mjeseca? Kad paziš u svakom trenutku koliko si prometa potrošio? Kada se moraš kontrolirati za svaku pojedinu sitnicu koju želiš učiniti? Donosimo 10 stvari koje razumiju samo osobe kao i ti. Nasmij se da ne bi plakao.

Odbrojavanje može početi! Ovo je 10 stvari koje ćeš sigurno razumijeti ako krajem mjeseca ostaješ bez megabajta na svom računu:

1. Ne možeš objaviti Instastory, a presmiješna situacija ti se upravo dogodila.

2. Mama se naljuti na tebe jer joj ne odgovaraš na poruke na Whatsappu.

3. Ne možeš koristiti Shazam i saznati koja je to pjesma na radiju, a ful ti je poznata.

4. Sve što možeš raditi je uređivati fotografije, ali ne možeš ih objaviti na Instaču. Tako tužno.

5. Ako se kojim slučajem izgubiš u gradu, ne možeš koristiti Google Maps da se pronađeš.

6. Propuštaš svu zabavu na Snapchatu.

7. Moraš upadat ‘random’ ljudima u busu da im se ulogiraš u Messenger i pošalješ frendovima poruku da ćeš kasniti i da ne krenu bez tebe.

8. Proklinješ dane kad si koristio YouTube kao da nema sutra.

9. Nemaš kako poslati fotku sa zadacima frendu pa promišljaš kako da to uradiš putem SMS-a.

 

10. Kad se ponoć prvog u mjesecu čini kao Nova godina.

Da je situacija doista tragična pri kraju mjeseca, potvrđuje i studentica Lucija, koja kaže da ima puno iskustva sa siromaštvom megabajta na kraju mjeseca.

Izdvojeni članak

Kako je izgledao život srednjoškolaca kad nije bilo mobitela

„Svaki mjesec mi se to događa i svaki mjesec izmišljam nove načine kako da preživim. Najviše Instastoryja objavljujem kad idem van, a ako nemam neta onda mi je baš bed. Nema smisla snimat videe tijekom izlaska i onda ih objavit kad dođeš doma na wi-fi.

Najgora situacija koja mi se dogodila bez interneta je kad sam morala ići na razgovor za posao. Nisam imala neta, a nisam znala gdje je ta firma pa sam si isprintala screenshot sa Google Mapsa i tako hodala s kartom. Tek kasnije sam skužila da sam jednostavno mogla imati screenshot na mobitelu… I nisam dobila posao.“

Kako bi izbjegao ove i slične tragične situacije, prijeđi na Vipme tarifu Za Chill. Košta samo 75 kuna mjesečno, a sastoji se od 1000 minuta razgovora i SMS poruka bez naplate uspostave poziva te 4 GB podatkovnog prometa.

Trenutno traje posebna akcija gdje uz tarifu Za Chill možeš dobiti 100 kn popusta za mobitele Alcatel U5 i Huawei P smart, ako ih kupiš preko Vip webshopa.

Ova tarifa donosi još pogodnosti, a to je posebna Chat opcija. S ovom opcijom dobivaš 5 GB podatkovnog prometa koji se mogu koristiti za dopisivanje preko Vibera ili WhatsAppa. Ako je uključiš sad, trajat će do kraja ove školske godine! Možeš su aktivirati slanjem ključne riječi „CHAT“ na 13270 ili aktivacijom na Moj Vip aplikaciji.

Ako ti bude trebalo megabajta za Instagram, Snapchat ili Internet općenito, do njih možeš doći pomoću ‘snack’ opcija. To je prilično jednostavna i jeftina kupnja dodatnih megabajta, jer primjerice za samo 3 kune možeš dobiti 200 MB podatkovnog prometa. Ako ti je potrebno više postoje i veće opcije: za 10 kuna možeš dobiti 500 MB, za 20 kuna dobiješ cijelu gigu, a za 30 kuna možeš postat vlasnik čak 2 GB dodatnog podatkovnog prometa na svom računu. I onda se više ne moraš ustručavati u gledanju Youtuba!

Osim Vipme tarife Za Chill, tu su i preostale tri tarife na bonove – Za Zen, Za Snap i Za Ziv, a sve one dolaze bez naknade za uspostavu poziva i omogućuju dijeljenje viška megabajta s Vipme frendovima, kao i prijenos nepotrošenih MB, poziva i SMS poruka u sljedeći mjesec.