Pretraga

[Aplikacija tjedna] Razmjenjujte pisma s ljudima iz cijelog svijeta i proširite svoje vidike uz ovu aplikaciju

A- A+

Slowly je nesvakidašnja aplikacija koja pruža korisnicima ‘pen pal’ iskustvo na jednostavan i zabavan način. Može se besplatno preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu, a osim razmjenjivanja pisama, nudi i mogućnost skupljanja markica iz različitih zemalja.

Foto: Unsplash

Prema definiciji, pen pal je osoba s kojom se dopisujete putem pisama. Nekada je takav oblik komunikacije bio značajno učestaliji, no pojavom interneta i društvenih mreža, u potpunosti je iščeznuo.

Međutim, za one koji bez mobitela ne mogu, a u sebi imaju neki nostalgični osjećaj za vremenima o kojima su mogli nešto saznati samo usmenom predajom starijih ili putem filmova i serija, postoji aplikacija Slowly.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Trebate zapamtiti puno informacija? Olakšajte si učenje uz ovu aplikaciju

Naime, Slowly je aplikacija koja omogućuje da pronađete svog pen pala te s njim razmjenjujete pisma. No, ‘fora’ je u tome što ta pisma ne dolaze instantno kao, primjerice, poruke, već im treba nekoliko sati ili dana da stignu, ovisno o lokaciji vašeg novog prijatelja.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i funkcionira zapravo kao jedna prosječna društvena mreža. Na početku se potrebno registrirati, upisati željeni nadimak, datum rođenja i izraditi avatar. Nakon toga, potrebno je izabrati interese prema kojima će te se moći spojiti s pen palom te jezike na kojima će te se dopisivati.

Screenshot: Slowly

Kada obavite te početne korake, slijedi spajanje s pen palom. Ono se može obaviti automatski ili ručno, no za najbolje iskustvo, preporučujemo da odaberete da vas aplikacija automatski spoji prema interesima. Nakon spajanja, potrebno je samo napisati pismo i poslati ga, a ako vi to odaberete, svojim pen palsima možete slati i fotografije.

Na koncu valja istaknuti da uz Slowly također možete skupljati i poštanske markice. One se mogu dobiti različitim ‘zadacima’ koje vam aplikacija ponekad nudi, ali i dopisivanjem s osobama iz različitih dijelova svijeta.