Pretraga

Bivši razrednik Brune Petkovića: ‘Imao je petice iz svih predmeta, ne znam kako mu je to uspijevalo’

Svojim je pogotkom u utakmici protiv Brazila izjednačio rezultat koji nas je odveo do penala i na kraju do polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Bruno Petković, naš 28-godišnji reprezentativac dolazi iz Metkovića gdje je pohađao Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića, a mi smo uoči utakmice s Argentinom razgovarali s njegovim razrednikom koji je otkrio kakav je Bruno bio kao učenik.

Bruno Petković | Foto: Instagram Bruno Petković

Ovih dana u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića učenici su saznali da je njihov vjeroučitelj bio razrednik našem nogometnom reprezentativcu Bruni Petkoviću. Nakon pobjede Hrvatske nad Brazilom gdje je Bruno zabio presudan gol koji nas je odveo do penala, a onda i do polufinala, učenici su vjeroučitelja sasuli s pitanjima poput toga kakav je Bruno bio kao učenik, kako se ponašao, što je volio raditi i, naravno, kakve je ocjene imao.

– Iako je prošlo više od petnaest godina, dok sam slušao njihova pitanja počela su mi navirati sjećanja. Ja se Brune sjećam kao jednog jako veselog, zaigranog i druželjubivog učenika. U razredu je bio jako omiljen. Iako je imao sve petice iz svih predmeta, nikada se nije ponašao bahato i umišljeno. Dapače, kada god bi mogao, pomogao bi drugima, rekao je njegov bivši razrednik.

Izdvojeni članak

[Obrazovni karton repke] Kakvi su učenici bili Vatreni? ‘Imao sam 5.0 u osnovnoj, volio sam matematiku’

Dodao je i kako se tada kao njegov razrednik pitao kako je uspio imati sve petice i svaki dan naporno trenirati, a vikendom je redovito imao utakmice.

– Pitao sam se kako on to sve stiže? Onda sam u sebi čuo odgovor: može mali Bruno, može mali jer je u malome velik! Bruno Petković je od Boga dobio puno darova i među tim darovima je i jedan posebni nogometaški i borbeni talent, koji je kao jako mlad prepoznao i prihvatio te ga marljivo i požrtvovno živio i usavršavao. Naš Bruno ima stvarno srce vatreno. Naše srce je uz njega i cijelu Hrvatsku reprezentaciju, poručio je vjeroučitelj u ime cijele škole i učenika Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića.

Priče o tome kakvi su u školi bili još Mislav Oršić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković možete pročitati na našem portalu!