Pretraga

Breaking bad u stvarnom životu: Profesori kemije proizvodili metamfetamin

A- A+

Dvojica profesora kemije iz američke savezne države Arkansas optužena su za proizvodnju metamfetamina te ih je policija privela. Priča neodoljivo podsjeća na popularnu seriju Breaking bad u kojoj profesor kemije u srednjoj školi, Walter White, proizvod i prodaje kristalizirani metamfetamin da bi osigurao financije za svoju obitelj prije nego umre od smrtonosne bolesti.

Breaking bad, Screenshot YouTube

Glavni likovi u seriji su profesor kemije i njegov učenik, a u stvarnom životu dvojica profesora sa Sveučilišta Henderson u Arkansasu, Terry David Bateman i Bradley Allen Rowland. Nije poznato je li ih serija inspirirala, no profesori su privedeni zbog optužbi da su proizvodili sintetičku drogu metamfetamin, prenosi ladbible.com.

Izdvojeni članak

Breaking Bad na hrvatski način: Srednjoškolac iz Splita izvodio kemijski pokus u kuhinji i izazvao eksploziju

Istraga je u tijeku te će se profesori pojaviti na sudu kada optužbe budu i formalno donesene.

Sa Sveučilišta nisu potvrdili jesu li profesori drogu proizvodili unutar institucije, no poznato je da je istraživački centar Sveučilišta bio zatvoren od 8. listopada zbog “kemijskih mirisa”. Otvoren je ponovno 29. listopada nakon što je izvršena kontrola i sanacija koja je uključivala zamjenu filtera za zrak te su neki prozori bili uklonjeni da bi se ventilacija u prostoru poboljšala.