Pretraga

Brojevi mobitela više neće biti potrebni? WhatsApp uskoro uvodi novu značajku

A- A+

Umjesto brojevima mobitela, uskoro ćemo se na WhatsAppu povezivati pomoću korisničkih imena. Riječ je o opciji koju WhatsApp trenutno testira u verziji za web i Android, a koja bi trebala pružati korisnicima dodatan sloj sigurnosti i anonimnosti.

Foto: Unsplash

WhatsApp radi na uvođenju korisničkih imena koja bi trebala zamijeniti brojeve mobitela. Kako doznaje WABetaInfo, korisnici bi pri registraciji na WhatsApp trebali odabrati korisničko ime koje mogu dijeliti s drugima, a da pritom ne otkrivaju ostale osobne podatke poput, primjerice, broja mobitela koji je inače vidljiv unutar aplikacije.

Nova opcija omogućit će i dodatni način pretrage, što bi u praksi značilo da korisnici više ne moraju razmjenjivati brojeve mobitela kako bi se dopisivali, već samo korisnička imena. Odabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, već bi se ono moglo i promijeniti ovisno o želji korisnika.

Izdvojeni članak
whatsapp aplikacija na mobitelu

WhatsApp nakon dugo godina dobiva novi izgled: Nema više toliko prepoznatljive boje

– Ovaj dodatni sloj anonimnosti u skladu je s WhatsAppovom predanošću pružanja privatnog i sigurnog iskustva. Kako ova značajka bude napredovala u svom razvoju, obećava da će donijeti novu razinu privatnosti u WhatsApp, omogućujući korisnicima poboljšano komunikacijsko iskustvo na mobilnoj i web platformi u budućnosti, ističu iz WABetaInfa.

Mogućnost stvaranja korisničkog imena trenutno je u razvoju za verziju WhatsAppa na webu i Androidu, ali se očekuje njen izlazak i za iOS. Kada će to točno biti, trenutno nije poznato, ali nagađa se da bi mogla izaći u sljedećim mjesecima.