Pretraga

Cajklapa: Cecu i Nedu Ukraden pjevaju na klapski način!

A- A+

Šarolikom društvu različitih struka i zanimanja pred par je godina na pamet palo spojiti mnogima nešto nespojivo – ‘cajke’ i klapsku pjesmu. Mješoviti a capella sastav djelovati je počeo nakon jedne studentske predstave, a nakon što se njihov nastup svidio publici, odlučili su nastaviti s radom. Ove godine sudjeluju i u natjecanju Supertalent.

Cajklapa; Facebook

Članovi Akademskog zbora filozofskog fakulteta ‘Concordia discors’ čine sastav Cajklapa, a spajaju naočigled nespojive glazbene žanrove. U sastavu ih je osmero, po dva člana u svakoj dionici: Dajana i Ozana-soprani, Mira i Vlatka-alti, Domagoj i Filip-tenori, te Gregor i Andrej-basovi.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Urnebesan spoj svjetske umjetnosti i cajki

Sve je započelo ‘Cecom na tišinu – Da raskinem na pola puta’

Početak njihove priče seže unazad par godina kada je jedan od njihovih prijatelja iz zbora glumio u humorističnoj predstavi namijenjenoj studentima na Savi i za glazbeni skeč te predstave su mu trebali pjevači, pa je pozvao njih. U predstavi se nizom skečeva kroz zezanciju htjelo dočarati studentima kako izgleda život u Studentskom domu Stjepan Radić.

– Kreatori predstave su došli na ideju da se u jednom od skečeva osvrnu na glazbu kojoj su studenti tamo izloženi. Tako se pojavila i ideja spojiti cajke i klape, pod krilaticom ‘tko normalan bi to spojio’. Publici se skeč jako svidio, i nakon tako uspješne točke shvatili smo da se i nama sviđa takva vrsta rada te smo nastavili spajati nespojivo, te smo se nastavili neobavezno družiti i proširili smo žanrove koje pokrivamo: od trasha, preko popa i reggaea, pa sve do folklora; strano, domaće, engleski, hrvatski, disko, cajke; žanrovski se ne ograničavamo, objašnjava nam šarolika ekipica Cajklapa.

Upravo je predstava u kinu Studentskog doma Stjepan Radić bila njihov prvi javni nastup kada su otpjevali mix Cece i Nede Ukraden, nazvavši ga ‘Ceca na tišinu – Da raskinem na pola puta’. Snimku nastupa pogledalo je više od dvanaest tisuća ljudi, a publika koja je svjedočila nastupu ostala je oduševljena. Video možete vidjeti i vi, na kraju članka.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako je Nina Kraljić zvučala kao srednjoškolka u finalu Supertalenta

‘ Cilj nam je svakim našim nastupom uživati u onome što smo osmislili’

Kažu kako je svaka njihova proba vrlo zanimljiv i nepredvidiv kreativni proces.

– Obično netko predloži nešto što mu se čini zanimljivo i što bi se super uklopilo s nekom drugom pjesmom, a s obzirom na to da nas je osam, ideja rijetko kad nedostaje. Grupna dinamika nam je totalno kaotična, ali dosta dobro funkcioniramo kao kreativni tim, objašnjava nam klapa.

Svoj rad, trud i kreativnost odlučili su pokazati i široj hrvatskoj publici prijavivši se na natjecanje Supertalent koje gledatelji mogu pratiti na NovojTV, a nakon prve audicije prošli su u sljedeći krug natjecanja.

– Odlučili smo se prijaviti jer nam je želja široj publici predstaviti ono što radimo i čime se zapravo bavimo. U natjecanje smo ušli bez velikih očekivanja. Bez obzira na sve, drago nam je što smo prošli jer smatramo da u sljedećem krugu možemo pokazati još više, kažu nam članovi Cajklape.

Dodaju kako im je cilj svakim nastupom uživati u onome što su osmislili i u tom procesu zabaviti ljude i pružiti im nešto novo i drugačije, a prema komentarima koje dobivaju čini im se da su u tome i uspjeli. Tako se čini i nama, a nadamo se da će ova vesela družina i dalje nastaviti zabavljati publiku i uveseljavati sve one koji ih čuju.

Njihov rad možete pratiti putem Facebook stranice ‘Cajklapa’.