Pretraga

Cartoon Network slavi 20 godina postojanja

A- A+

Jedan od najboljih pokazatelja da starite je činjenica da Cartoon Network sutra slavi dvadeset godina postojanja. Da, riječ je onom programu na koji bi vaši roditelji prebacili kako bi se riješili svoje naporne djece bar na sat vremena.

Prvog listopada, davne 1992. godine počeo je s emitiranjem globalno popularni Cartoon Network. Ideja je bila jednostavna, ponuditi klincima diljem svijeta neprekinuti izvor crtanih filmova. CN nije samo bio distributer poznatih crtanih serijala kao što su Scooby Doo ili Flinstones, već su brzo počeli i sa stvaranjem svojeg materijala. Nekoliko njihovih najboljih projekata ostati će s nama za cijeli život.

Dexter’s Laboratory

Mali egoistični znanstvenik i njegova luckasta sestra bili su prvi likovi koje je Cartoon Network sam producirao. Uspjeh je bio veći nego što su mogli zamisliti.

Johnny Bravo

Umišljeni tupan Johnny Bravo brzo je dosegao kultni status.

Powerpuff Girls

Šest godina nakon što je program krenuo s radom, 1998., na ekranima su se pojavile tri slatke curice s nevjerojatnim moćima.

Courage the Cowardly Dog

Samo godinu dana nakon Powerpuff Girls čelnici CN-a su se odlučili ponuditi suradnju dobitniku Oscara iz 1995. godine. Kratki animirani film s likom uplašenog psa dobio je prestižnu nagradu, te se četiri godine kasnije pojavio na Cartoon Networku kao serijal. Kritika i gledatelji su bili oduševljeni.

Star Wars: The Clone Wars

Najnovija uspješnica, koja je jako popularna među svim generacijama, je počela s emitiranjem 2008. godine. Radi se o seriji animiranih filmova napravljenih u suradnji s Lucas Film. Serijal pod imenom Star Wars: The Clone Wars prati avanture likova iz šest Star Wars filmova.