Pretraga

Casio ih spasio: Dvije Miočanke otpjevale pjesmu posvećenu kalkulatoru

A- A+

Muku muči s matematikom velik broj školaraca, a većina njih spas vidi u kalkulatoru, pogotovo na važnijim ispitima. Takva je muka dobro poznata i ponajboljim matematičarima iz zagrebačke XV. gimnazije, popularnog MIOC-a. Dvije tamošnje maturantice svom omiljenom Casio kalkulatoru posvetile su pjesmu. Poslušajte kako ona zvuči.

Screenshot: YouTube

Većina školaraca koji imaju problema s matematikom svoj spas vidi u žutim tablicama i Casio kalkulatoru. Kada zagusti i u najtežim trenucima, kalkulator vas neće iznevjeriti.

Izdvojeni članak

Bivši Miočanin dobio ulogu ambasadora nogometnog Eura za igrače do 17 godina

Pjesma opisuje doživljaj učenika o MIOC-u

Znaju to i dvije učenice XV. gimnazije, Tea Sonicki i Klara Banić. Njima je toliko pomogao, da su mu odlučile napisati pjesmu.

– Jedan dan Tea i ja smo bile na kavi i vježbale matematiku za test. Kao i obično, bio je jedan dugačak zadatak koji nismo znale riješiti i samo smo ga upisale u Casio. U isto vrijeme smo izjavile poznatu Miočansku izjavu: Casio me spasio! Pogledale smo se i prasnule u smijeh. Na kraju kave, jedna od nas je izjavila, više se ne sjećamo ni koja, ‘Digni u zrak Casio ako te je spasio!’. Kad sam se vraćala doma, poslala sam Tei poruku da imam genijalnu ideju da moramo smisliti pjesmu koja je vezana uz školu jer smo maturantice i imamo samo jedno polugodište ispred sebe, kazala nam je Klara.

Bilo je to u prosincu i ubrzo su nakon toga osmislile refren.

– Shvatile smo da bi kroz pjesmu htjele opisati općeniti doživljaj učenika o MIOC-u pa smo se našle jedno popodne i samo stavljale ideje i uspomene na papir, objašnjava nam Klara.

Izdvojeni članak

Zagrebački MIOC napravio novi kurikulum kroz projekt Matematika između realnog i virtualnog

Pjesma se pjevuši po školskim hodnicima

Nakon par stihova i samo dva dana, stale su s pisanjem i na nekoliko mjeseci zaboravile na svoju pjesmicu. Sjetile su se da postoji negdje u ladici tek kada se približio Dan škole.

– Kada je došao ožujak, shvatile smo da bismo htjele našu pjesmu podijeliti s profesorima i ostalim učenicima pa smo ostatak pjesme smišljale samo par dana prije Pi Day-a, odnosno našeg Dana škole. Zapravo ne znamo otkuda je došla glazba i jako smo zahvalne Dariju što je svirao i zboru maturantica što su pjevale refren. MIOC song smo izvele na priredbi za dan škole i svi su bili oduševljeni. Dio publike je čak i digao u zrak Casio i mahao njime, prepričava nam Klara.

Svoje oduševljenje pjesmom, kaže, ne kriju ni profesori, ali i svi oni koji se s njihovim slatkim školskim mukama mogu poistovjetiti.

– Jako smo zadovoljne reakcijom svih profesora i prijatelja, a i bivših Miočana. Znamo čak na hodnicima čuti pjevušenje refrena ‘Digni u zrak Casio ako te je spasio…’ Puno profesora nas je pohvalilo i reklo da im je pjesma zarazna. Posebno smo zahvalne profesorici glazbene umjetnosti Bijelonjić koja nas je podržala i pomogla nam ideju pretvoriti u stvarnost, kazala nam je za kraj Klara.

Kako MIOC song zvuči, poslušajte u videu u nastavku, ispod kojega se nalazi i tekst njihove pjesme.

https://www.youtube.com/watch?v=kk48PO67dYI