Pretraga

Kul projekt zagrebačke škole: Srednjoškolke se na jedan dan ‘zaposlile’ na američkom koledžu

A- A+

Učenice drugog razreda gimnazije, Barbara i Mihaela, provele su jedan radni dan na američkom koledžu RIT Croatia. Sudjelovale su u radu marketinga i odjela za upise studenata, pomagale su osmisliti Dane otvorenih vrata koledža, a uključile su se i na predavanja. Tu priliku imale su zahvaljujući projektu #volontiramurealnom kojeg je pokrenula njihova škola.

Barbara Trsek i Mihaela Vidović, učenice XV gimnazija u Zagrebu (MIOC)

Barbara Trsek i Mihaela Vidović, učenice XV. gimnazije, provele su jedan radni dan na američkom koledžu RIT Croatia | Foto: RIT Croatia

Učenice drugog razreda IB programa XV. gimnazije u Zagrebu (MIOC), Barbara Trsek i Mihaela Vidović, provele su jedan radni dan na RIT Croatia, globalnom kampusu američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT), kao dio projekta #volontiramurealnom (Volontiram u stvarnom svijetu).

Projekt je pokrenut od strane njihove škole, a cilj je potaknuti učenike da izađu iz tradicionalnih učioničkih okvira i provedu dan uronjeni u profesionalni svijet i različite industrije.

Barbara i Mihaela odabrale su provesti jedan radni dan na RIT Croatia zbog jedinstvene kombinacije međunarodnog obrazovanja i relevantnosti za industriju. Znaju za RIT Croatia preko društvenih medija i odlučile su dodatno istražiti zagrebački kampus i radno okruženje.

– Prvo smo odabrale RIT Croatia jer nam se činilo cool. Nismo puno znale o tome, ali ideja upoznavanja cijelog kampusa i radnog procesa bila nam je intrigantna, podijelila je Barbara Trsek.

Učenice vidjele kako izgleda poslovni svijet

Već u prvim trenucima boravka na kampusu primjetile su izraženu usmjerenost na studente. Tijekom cijelog dana, Barbara i Mihaela su sudjelovale u različitim aspektima rada na RIT Croatia. Od razumijevanja dinamike tima za marketing i upise te sudjelovanja u tekućem projektu osmišljavanja Dana otvorenih vrata, do prisustvovanja predavanjima i interakcije s nastavnicima i studentima, cilj je bio da njihovo iskustvo bude sveobuhvatno, baš kako to realno i izgleda u stvarnom poslovnom svijetu.

RIT Croatia

RIT Croatia: američko sveučilište RIT poznato je po fokusu na razvoju praktičnih znanja i vještina | Foto: RIT Croatia

– Naša očekivanja su više nego ispunjena. Nismo samo upoznale RIT Croatia kao instituciju visokog obrazovanja, već i kao zajednicu i tvrtku. Radile smo na stvarnom marketinškom projektu, prisustvovale predavanju i upijale iskustva divnih nastavnika i susretljivih studenata, zadovoljno je ustvrdila Mihaela Vidović.

– Tko god ima priliku, trebao bi sudjelovati u ovom projektu, rekla je Barbara.

– Apsolutno, dodala je Mihaela te istaknula kako je volontiranje u realnom na RIT Croatia ili negdje drugdje vrlo korisno za mlade ljude.

Sa RIT Croatia poručuju kako su uvijek otvoreni svim mladim umovima željnim istraživanja i učenja. Takav pristup njeguju i prema svojim studentima koje potiču na stjecanje praktičnih iskustava tijekom studija kako bi obogatili svoj osobni i profesionalni razvoj.

Barbara i Mihaela oduševile su svojim entuzijazmom i voljom za upoznavanjem realnog poslovnog svijeta. Rado su svojim idejama doprinijele kreiranju sadržaja nadolazećih Dana otvorenih vrata na RIT Croatia, a svakako su potvrdile stajalište da je izlaganje mladih potencijalnom izboru škole ili profesije izuzetno korisno.

RIT Croatia

RIT Croatia: u tijeku je natječaj za stipendije i financijsku potporu, rok za rane prijave je 15. veljače | Foto: RIT Croatia

U tijeku su rani upisi, požuri i prijavi se do 15. veljače! RIT Croatia svake godine izdvaja 350 000 eura za stipendije i financijske potpore svojim studentima. Dodjeljuju se prema više kriterija pa tako možete dobiti stipendiju za poduzetništvo, umjetnost, društveni angažman ili izvannastavna postignuća. Odlikaši pri upisu automatski ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 1 000 eura po godini studija. Studenti koji se prijave do 15. veljače imat će prednost pri razmatranju zahtjeva za stipendiju. Više o stipendijama i prijavama na studije pročitajte ovdje
.