Pretraga

Cristiano i društvo protiv Hrvatske nogometne reprezentacije?

A- A+

Hrvatska nogometna reprezentacija od srijede je četvrta izabrana vrsta svijeta prema ljestvici svjetske nogometne organizacije FIFA-e. To je drugi najbolji ranking u povijesti HNS-a, budući da su brončani iz Francuske 1998. i 1999. zauzimali treće mjesto. Visoki plasman na službenoj tabeli FIFA-e dodatno je podigao atraktivnost, ionako cijenjenom hrvatskom sportskom kolektivu, pa bi tako već u lipnju moglo doći do vrhunskog nogometnog ogleda Štimčevih izabranika i sjajnog Portugala predvođenog Cristianom Ronaldom. Pregovore o prijateljskoj utakmici potvrdio je predsjednik HNS-a Davor Šuker. Dodajmo da je mogući protivnik i prošlogodišnji polufinalist Europskog prvenstva, jedno mjesto iza nas na FIFI-noj ljestvici.

www.24sata.hr

Prema posljednjoj ljestvici svjetske nogometne asocijacije FIFA-e, koja je objavljena u srijedu, Hrvatska nogometna reprezentacija četvrta je na svijetu. Bolje plasirani su samo Španjolci, Nijemci i Argentinci. Samo dva dana nakon ovog sjajnog saznanja predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šukeru razgovoru je za RTL televiziju najavio mogući okršaj sPortugalom u lipnju ove godine. Prvo će na rasporedu biti kvalifikacijska utakmica sa Škotskom, a nakon nekoliko dana mogli bi ugostiti i Cristiana Ronalda, Nania, Raul Meirelesa i ostale sjajne portugalske nogometaše.

Izdvojeni članak

HNS-u trećina stadiona za Srbiju, Slavoncima ni 300 ulaznica

– Pa, evo da podijelim s javnosti. U pregovorima smo da u lipnju nakon Škotske odigramo prijateljsku utakmicu protiv Portugala, a znamo koji je Portugal na ljestvici. Mi ne bježimo od težih protivnika, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Kako je utakmica sa Škotskom u petak sedmog lipnja, ogled s Portugalom bi se vjerojatno odigravao u utorak ili srijedu to jest 11. i 12. lipnja, kada postoje službeni FIFA-ini termini za odrađivanje reprezentativnih obveza.

Portugal je inače odmah iza nas na FIFA-noj skali, dakle peta reprezentacija svijeta. Dosta se muče u kvalifikacijama za Brazil te su u šest odigranih utakmica ubilježili svega 11 bodova i treći su u svojoj skupini iza Rusije i Izraela. Tako da postoje šanse i da ne odu na Svjetsko prvenstvo iduće godine.