Pretraga

Croatia osiguranje je pripremilo kviz: Koliko točnih odgovora možete imati?

A- A+

Online učenje trenutno je najbolji mogući način za upijanje novih znanja, ponavljanje starog gradiva ili jednostavno, zabavu. U našem sustavu kvizovi.srednja.hr nalazi se preko 5.000 pitanja iz raznih područja, među kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Croatia osiguranje napravilo je profil u sustavu te postavilo preko 30 pitanja iz područja svojeg djelovanja – osiguranja. Provjerite koliko točnih odgovora možete imati!

foto: Luka Smuk, Croatia osiguranje

Kada je napravljena prva polica osiguranja i gdje? Koje poznate povijesne ličnosti su sudjelovale u osnivanju Croatia osiguranja? Kada se u Zagrebu dogodila najveća poplava u 20. stoljeću?

Znate li odgovor na neko od ovih pitanja? Ta, ali i puno drugih pitanja Croatia osiguranje upravo je postavilo u sustav kvizovi.srednja.hr. Da je osiguranje sastavni dio društvenog života već stoljećima, potvrđuju crtice iz povijesti o kojima su postavljena pitanja.

Na primjer, znate li odgovor na ovo pitanje?

Croatia osiguranje vodeće je osiguravajuće društvo u Hrvatskoj, pokrenuto prije više od 200 godina. U osnivačkom tijelu Croatia osiguranja bilo je nekoliko istaknutih povijesnih ličnosti, a tijekom svoje duge povijesti ova osiguravajuća kuća mijenjala je nekoliko naziva.

Inače, imati osiguranje, odnosno ugovor s osiguravajućom kućom znači upravljati svojim rizikom, a to se prvenstveno odnosi na smanjenje financijskih gubitaka. Tako, na primjer, osiguravamo svoj auto kako bi u slučaju prometne nesreće podnijeli puno manju financijsku štetu po naš novčanik (ako ispunjavamo određene uvjete). Osiguranjem se, zapravo, rizik s pojedinca prenosi na osiguravajuće društvo, koje onda preuzima ‘štetu’. Kako bi to funkcioniralo, pojedinac mora uplaćivati određenu premiju osiguravajućem društvu.

Postoji nekoliko vrsta osiguranja – osiguranje imovine, putno osiguranje, zdravstveno osiguranje, auto osiguranje, džepno osiguranje, osiguranje nezgode, osiguranje plovila. Neke vrste osiguranja s obavezna i propisana zakonom, dok druga možemo uplaćivati radi povećanja svoje (financijske) sigurnosti.

Znate li odgovor na ovo pitanje?

Croatia osiguranje je u sustav kvizovi.srednja.hr postavilo preko 30 pitanja, a pitanja su razvrstana kroz teme Financijska pismenost i Osiguranje, te podteme Osiguranje, Povijest, Geografija. Pitanja možete rješavati odabirući teme ili odabirom samo njihovih pitanja, putem njihovog profila.

S obzirom na broj pitanja, ali i način na koji su postavljena, preporučamo da ih počnete pratiti. U budućnosti bismo od njih mogli očekivati puno zanimljivih pitanja iz kojih ćemo svašta moći naučiti!