Pretraga

Dario Šarić ipak odustao od odlaska u NBA

A- A+

Najveća nada hrvatske košarke Dario Šarić neće ići na ovogodišnji NBA draft. Takvu odluku 18-godišnji Šibenčanin i član Cibone donio je jer smatra da još uvijek ima prostora za napredak u ‘Vukovima’, gdje se polako nameće u jednog od ključnih igrača.

www.skolski-sport.hr

Jedan od pet najboljih mladih igrača Europe i velika uzdanica hrvatske košarke Dario Šarić odlučio je preskočiti ovogodišnji NBA draft. Cibonin 18-godišnji košarkaš našao se prošlog ljeta pod velikim pritiskom. Trebao je potpisati ugovor s Athleticom iz Bilbaoa, ali je transfer propao zbog pritiska FIBA-e na španjolske klubove da vrate dugove igračima. Nakon toga trenirao je s KK Splitom, ali nije imao namjeru tamo ostati igrati. Saga je okončana u studenom prošle godine kada je potpisao za Cibonu i nastavio napredovati.

Među razlozima njegovog odustajanja od drafta vjerojatno je i loša pozicija među skautima. Prema cijenjenom portalu nbadraft.net koji prati sve događaje vezane za transfere u najjačoj ligi svijeta Šarić je trenutno 20. ‘pick na draftu’. Nijedan Europljanin nije među deset, a samo su dva Francuza i jedan Grk uopće u konkurenciji među prvih 60.

Izdvojeni članak

Dario Šarić ostaje u Hrvatskoj, Cibona ‘skucala’ pola milijuna eura

– Moram popraviti svoju igru. Kada budem išao u NBA nadam se da ću biti među 15 prvih odabira, rekao je mladi Šibenčanin za španjolsku Marcu. Prvih desetak igrača koji se biraju na draftu, uglavnom potpišu višemilijunske ugovore.

S druge strane u Ciboni se Šarić već razvio u kompletnog igrača te će nastavi li ovim ritmom napredovati, na kraju iduće sezone vjerojatno i doseći razinu kvalitete koja će mu osigurati dobar ugovor u NBA ligi.