Pretraga

Dario Šarić ostaje u Hrvatskoj, Cibona ‘skucala’ pola milijuna eura

A- A+

Najbolji mladi košarkaš Europe Dario Šarić, nakon što su propali pregovori s turskim Fenerbahčeom, po svemu sudeći ostaje u Hrvatskoj. Navodno je Cibona našla sponzora koji je spreman izdvojiti pola milijuna eura za Šarićevu odštetu te se čeka samo potpis mladog Šibenčanina, piše Slobodna Dalmacija.

Trakavica oko najperspektivnijeg košarkaškog juniora u Europi, Darija Šarića po svemu sudeći bliži se kraju. Pregovori koje su vodili njegovi menadžeri s čelnicima turskog Fenerbahčea su propali, ali je zagrebačka Cibona našla sponzora koji je spreman platiti cifru od pola milijuna eura, koliko iznosi Šarićeva transfer klauzula.

www.skolski-sport.hr

Navodno Šarićev problem u pregovorima s velikim klubovima Starog kontinenta nije u visokoj odšteti već u činjenici da mladić želi ostati u Hrvatskoj jednu godinu kako bi završio školu. Otegotna je okolnost i to da mladi Šibenčanin ne krije kako vrlo brzo želi u NBA, što nije simpatično ozbiljnim europskim klubovima koji traže dugoročna rješenja.

Upravo zbog tih Šarićevih prohtjeva su ‘cibosi’ dobili priliku da ovog dragulja dovedu u svoje redove. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Šarić bi trebao potpisati na tri godine, ali se očekuje kako bi već za sezonu, dvije trebao preko bare.