Pretraga

Demo bendovi: Krivi Izbor

A- A+

Našu rubriku Demo bendovi ovaj je put popunio simpatični sastav iz Velike Gorice – Krivi Izbor. Osnovan je prije dvije godine, a trenutni su članovi Leonard Eldić, Ivan Dugalić, Tomislav Dedić i Ivan Malić. Ove su godine snimili i svoj prvi demo album Specijalci s autoputa. Razgovarali smo s Leonardom koji nam je ukratko predstavio svoj bend.

Tko su članovi benda i koliko dugo postojite?

Dugi na bubnjevima, Tomek na basu, ja (Leo) na gitari i Malić pevaljka. Postojimo od jeseni 2010. godine, a u ovom sastavu sviramo od kraja 2011. do danas.

Kako je sve započelo?

Negdje sredinom 2010.godine, s frendom sam počeo sviruckati po parkićima i školi, zabavljat ekipu Azrom i Čorbom, da bi krajem te godine upisali gimnaziju i upoznali Dugija. Imali smo prvu probu kod frenda, skužili da to valja nastavili. Za novu godinu sviramo kod njega pred frendovima, također zajebancija i ništa ozbiljno, a onda u 4. mjesecu zovu nas na školski humanitarni koncert u jednom gradskom klubu u Velikoj Gorici.

Tad smo već na repertoaru imali prve dvije autorske stvari Nevidljivac i Tjelesne tekućine, te uz nešto Psihomodo Popa i Majki uspješno obavljamo prvu svirku. Nakon koncerta prilazi nam jedan ozbiljan mladić pod imenom Tomo i sljedeću probu postaje dio benda.

Istovremeno zovem svog frenda iz osnovne, Malića, da nam pjeva, na što on nakon kratkog premišljanja pristaje. Od onda imamo češće probe i u 2011. nastaje većina naših autorskih pjesama. Krajem prošle godine razilazimo se s frendom s kojim smo započeli bend, ali nastavljamo s radom. Ove smo godine snimili Specijalce s autoputa, naš prvi demo album. 

Uz sviranje bavite li se još nečim?

Malić je atletičar u AK Velika Gorica, doslovce rastura sva natjecanja i ide na svjetska i europska prvenstva svako malo (izostaje sa proba, majku mu). Tomo svira u TUR Orchestra, obrađuje poznate rocknroll stvari u tamburaškom štihu. Dugi i ja žicamo pare i sjedimo po parkićima razmišljajući što bi bilo kad bi bilo.

Pišete li sami pjesme i jeste li ikada ikome posvetili pjesmu?

Da, naše autorske su stvarno autorske i obično nastaju na fristajl probama di se svako vužga u svoje pojačalce i pravi zvukove sve dok netko ne kaže, e to je to, riff ko od mejdena.Naš cover Živjela Jugoslavija riječkog benda Paraf, Živjela EU, kao što to istaknemo na svakom koncertu posvećena je ministrici vanjskih poslova i europskih integracija Vesni Pusić, a Burek je posvećen najboljoj buregdžinici u gradu – “Zvonimir”.

Gdje vježbate i snimate pjesme?

Vježbamo kod Dugoga na ranču Okuje. Ranč je smješten 45 minuta hoda od Gorice, grada u kojem živimo i jedemo i spavamo. Okruženi smo konjima, travom, džukelama i stršljenovima pa sviramo rančerski pank.

Snimamo nekad na ranču, ali te snimke ne vide svijetlo dana jer zvuče kao one National Geographic emisije kad snimaju one bizone kak bježe od tigrova i manično skaču u rijeku i ta sranja. Uglavnom, ono što smo snimili do sad, snimili smo u Chicken Studiju u Prečkom, kod kolege Vedrana Kovačića-Belog, basiste bendova Abroad Experiment i Radio Luksemburg.

Što ste do sad snimili?

Snimili smo bogohulno mamojebački demo koji se sastoji od devet punokrvnih, gurmansko-agronomskih specijaliteta, obrađujući teme poput bureka, pive, tjelesnih tekućina i teške mašinerije.

Jeste imali problema sa susjedima zbog buke?

Nekad nam đukovi počnu lajat na kuću, ali osim toga niš.

Svađate li se na probama i tko vam je najveći zabušant?

Ne, mi smo složna braća, mislimo isto, kao Be jedan i Be dva iz crtića “Banana u pidžami”. Svi u biti i ne radimo. Većinu probe pijemo kavu i seremo kako moramo raditi i početi svirati negdje.

Gdje ste sve nastupali?

U našem matičnom gradu više puta u Klubu 100, Vegosu, kino dvorani POUVG, a u ZG u GKČ te u Zaprešiću u AUKU Autsajder. Bioritam nam je jedna svirka u četiri mjeseca, što zbog sportskih natjecanja, što zbog naše lijenosti. Očekivali smo da će se to promijenit kad snimimo demo, al postalo je još gore jer nam sad naše pjesme idu više van na uši.

Jeste li ikada bili nagrađivani?

Da, primili smo i nagradu Hrvatskog Društva Smaratelja ZAMP za životno djelo.

Možete s nama podijeliti neku anegdotu?

Jok. Mi smo ozbiljan bend.

Što planirate za budućnost, gdje možemo očekivati vaš nastup?

Planova je previše, a vremena i mogućnosti je premalo. Prvo treba nabavit kola, jer ovo sa Zagrebom lagano postaje zajebancija. Nastup za sad ne možete očekivati jer netko pada latinski (di si Dugi) pa je puna pažnja posvećena ispravljanju.

Ako kojim slučajem ispravimo kičmu i odlučimo negdje svirat u doglednoj budućnosti, bit će najavljeno na našem fejsačuUnatoč svim problemima, otvoreni smo za suradnju sa svim festivalima, klubovima i udrugama koje žele da im budimo susjede. Pis aut.