Pretraga

Demo bendovi: Restarted

A- A+

Nakon što smo vam predstavili smo niz zagrebačkih demo bendova, ovog smo se puta spustili prema jugu, točnije do Makarske kako bi vam približili četvorku iz Restarteda. Kako sami kažu sviraju melodični punk rock, a u samo godinu dana zajedničke svirke Matko, Vinko, Dino i Krešo su zabilježili priličan uspjeh te ih je upoznala publika od Dubrovnika do Splita. Za ovu priliku je dušu otvorio bubnjar Dino Čepo. Poslušajte što ova dinamična četvorka s Makarske rivijere ima za ponuditi.

S: Tko ste zapravo vi i koliko ste dugo na sceni?

U ovoj postavi u kojoj je gitara i vokal Vinko Lelas, Matko Bebek bas, Krešimir Bilić solo gitara, a ja bubnjar (Dino) nastupamo od prošlog ljeta.

Bebek i ja sviramo već godinama zajedno, a Krešo i Vinko su neko vrijeme skupa svirali u jednom drugom bendu . Kad smo počeli skupa svirat kliknulo je i prvi nastup smo imali u lipnju prošle godine. Bilo je to nekakvo lokalno natjecanje bendova i odmah smo pobjedili. Nagrada je bila mogućnost da nastupimo kao predgrupa Majkama i tako je sve krenulo.

S: Otkud ideja za ime?

Mučilo nas je to što nismo imali ime za bend i jednu večer igrajući Playstation Matko i ja smo konstantno gubili i igrica je pokazivala restart. Toliko nam je to išlo na živce da smo odlučili restart uzet za ime, ali se ispostavilo da već ima grupa koja se tako zove. Malo smo varirali na temu i ostalo Restarted.

S: Koji su vam do sada najveći uspjesi?

Osim što smo u ovih godinu dana svirali kao predgrupa Kawasaki 3p-u, Majkama i nizu drugih jakih bendova možemo se pohvaliti i uspješnim nastupom na ST-Artu ove zime gdje smo jako dobro prihvaćeni od publike te gdje nam je samo finale izmaklo odlukom žirija iako smo prema publici bili već unutra.

S: Kako biste nazvali svoj stil i tko su vam uzori?

Ajmo reć da mi sviramo zajebantski melodični punk rock. Težimo zvuku kalifornijskih bendova. Nekako su nam najbliži Blink 182 i Green Day. Volimo još Ramonse i Misfits, ali oni ne utjeću na naš zvuk.

S: Tko je najodgovorniji za takav zvuk i tko piše pjesme?

Zapravo u stvaranju muzike sudjelujemo svi. Ove prve tri stvari koje smo snimili su moje stare pjesme. Za glazbeni dio kostur napravim ja i onda svi skupa gradimo na njemu. Dodajemo solaže i mijenjamo po dogovoru ono što mislimo da treba.

S: Kakva je atmosfera u ekipi?

Mi smo dobra ekipa koja se dosta druži. Kad zabušavamo, zabušavamo svi skupa. Na koncertima je svaki put sve bolje i bolje, a probe su posebna priča. Red zajebancije, red ozbiljne vježbe. Stvar je u tome da su Matko i Vinko preko tjedna u Splitu a nas dvojica u Makarskoj tako da jedva čekamo vikend da zasviramo skupa. No od iduće jeseni će biti sve lakše jer svi idemo u Split na studij.

S: Kakvi su planovi za budućnost?

Nemamo megalomanskih planova. Radimo malo po malo, a trenutno smo u fazi snimanja svojih stvari u studiju i polako uvježbavamo nove playliste za koncerte.  Trenutno smo uzeli pauzu od koncerata jer smo malo preforsirali i sebe i publiku u okolici, a iščekujemo i Rock fest u Splitu.