Pretraga

Nova reperska nada – Sirko

A- A+

Mislav Sirovina Sirko glazbom se bavi od ljeta 2010. godine i nova je nada hrvatskog rapa. U pripremi mu je prvi album pod nazivom “Zauvijek sretan”.

Kada si se počeo baviti glazbom i zašto baš rap?

Glazbom sam se počeo baviti na ljeto 2010. godine, a rap glazbu sam odabrao jer mi se taj žanr sviđao i slušao sam rap prije nego sam se upustio u glazbene vode. Dosada nemam nikakvih materijala jer sam se ozbiljnije krenuo baviti rap glazbom tek ove godine te bih najavio svoj prvi album pod nazivom “Zauvijek sretan”. Točan datum izlaska albuma još se ne zna jer je sve još uvijek u fazi pripreme i izrade.

Što misliš o hrvatskoj hip-hop i rap sceni?

O našoj sceni mislim sve najbolje. Kao i na svakoj drugoj sceni postoje loši i dobri izvodači, postoje oni koji rade i trude se i oni koji rade “u prazno” tj. rade tek toliko da nešto rade i ne razmišljaju o tome valja li neki od materijala koji su izradili. Svaka čast svima koji se zaista trude i rade. Kao svoje uzore ne mogu nikoga posebno istaknuti, ali postoje izvođači koje poštujem više.

Što smatraš svojim najvećim uspjehom dosada?

Svojim najvećim uspjehom do sada smatram svoje video spotove od kojh su se neki prikazivali na televiziji. Dosada još nisam imao nikakve nastupe, to čuvam za kasnije kada usavršim svoj stil i način rada. Mislim da mi je trenutačno prerano početi sa nastupima, ali također mislim da sam sposoban odraditi nekakav live nastup.

Uspijevaš li uskladiti školu i glazbu?

Da, uspijevam uskladiti školu i glazbu, malo je teže ali što se mora mora se. Tu roditelji igraju veliku ulogu – ako se želim baviti glazbom moram biti dobar u školi, čim popustim glazba prestaje dok se u školi ne popravim.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Moji planovi za budućnost su da nakon srednje skole upišem fakultet i da se nastavim baviti glazbom. Volio bih biti uspješan i u jednome i u drugome, ali neka bude kako mora biti.